Antena Meniu Search
x

Investiţie de peste 5 milioane de euro în nordul Capitalei. Proiectul care va deveni "un reper de performanţă" pentru educaţie

Cartierul Cosmopolis din Nordul Capitalei a încheiat un parteneriat cu Mark Twain International School, pentru deschiderea unui campus educaţional, începând cu anul şcolar 2025-2026. Prima fază a acestui proiect va consta în amenajarea campusului Junior Cosmopolis, care va include grădiniţă şi şcoală primară. Investiţia pentru această primă fază depăşeşte 5 milioane de euro.

de Redactia Observator

la 11.07.2023, 16:41

Investiţie de peste 5 milioane de euro în nordul Capitalei. Proiectul care va deveni "un reper de performanţă" pentru educaţie
Investiţie de peste 5 milioane de euro în nordul Capitalei. Proiectul care va deveni "un reper de performanţă" pentru educaţie

"Cartierul Cosmopolis din Nordul Capitalei anunţă încheierea unui parteneriat cu Mark Twain International School, instituţie de învăţământ recunoscută la nivel global, pentru deschiderea unui campus educaţional, începând cu anul şcolar 2025-2026. Contractul semnat între cele două părţi este un angajament pe termen lung, cu o durată de cel puţin 15 ani şi prevede deschiderea unor unităţi de învăţământ de nivel internaţional. Campusul va include grădiniţă, şcoală primară, gimnaziu şi liceu, astfel încât să acopere toate ciclurile de educaţie", anunţă dezvoltatorul.

Proiectul va beneficia de suprafeţe generoase şi va avea clădiri ultramoderne pe o întindere de peste 4.000 mp, şi alţi 4.000 mp de spaţii exterioare pentru terenuri de sport, zone de relaxare şi joacă.

"Este o mare bucurie să oferim celor aproape 15.000 de rezidenţi din Cosmopolis acces la serviciile de educaţie premium ale Mark Twain International School, chiar în proximitatea casei. Echipa Mark Twain a dobândit în decursul anilor un portofoliu impresionant de acreditări şi a adus performanţă şi premii internaţionale pentru copiii pe care i-a pregătit. Suntem siguri că acest campus va deveni rapid un reper de performanţă, iar parteneriatul nostru va atrage în unităţile de învăţământ Mark Twain din Cosmopolis numeroşi copii din întreaga zonă de nord a Capitalei şi din localităţile învecinate", declară Ozan Tuncer, CEO al Cosmopolis.

Facilităţile din cadrul noului campus

Pe acelaşi subiect

Campusul Mark Twain din cartierul Cosmopolis va dispune de săli de clasă spaţioase, bibliotecă, centru media, laboratoare de ştiinţe, de limbi străine, de IT, pentru activităţi creative, studio de muzică, săli de arte vizuale şi teatru, precum şi săli de consiliere, conferinţe şi şedinţe. Clădirile campusului vor include şi dormitoare, vestiare, sală de sport, bucătării, cabinet medical şi infirmerie. Spaţiile exterioare cuprind terenuri de fotbal, de baschet, de volei, pistă de atletism, grădini, zone verzi, spaţii pentru picnic.

"Mark Twain International School anunţă parteneriatul cu Opus Land Development, pentru a lansa în curând un nou campus şcolar în Cosmopolis, ansamblul lider pe piaţa rezidenţială în Europa Centrală şi de Est. Deschiderea unei şcoli internaţionale, ce beneficiază şi de acreditare naţională, în inima acestei comunităţi impresionante din apropierea Capitalei, este o oportunitate fără precedent pentru învăţământul privat de calitate din Bucureşti şi Ilfov. Astfel, venim în întâmpinarea numeroşilor copii şi elevi din zona extinsă limitrofă cu o educaţie premium pentru întregul parcurs preuniversitar.

Este o onoare pentru noi să ne unim forţele cu dezvoltatorii Oraşului Cosmopolis, domnul Ahmet Buyukhanli, acţionar principal, şi domnul Ozan Tuncer, CEO Opus Land, alături de care vom pune în practică, în premieră, o viziune inovatoare Mark Twain International School. Şcoala nouă va implementa o ofertă educaţională bogată, bilingvă sau exclusiv în limba engleză, cu profesori bine pregătiţi, resurse şi dotări deosebite, într-un campus modern tip ‘green school’, special construit pentru a putea derula programe performante de studiu la standarde internaţionale", declară Anca Macovei Vlăsceanu, fondator & CEO Mark Twain International School România.

Investiţia pentru prima fază depăşeşte 5 milioane de euro

Prima fază a acestui proiect, care urmează să fie lansată pentru anul şcolar 2025-2026, va consta în amenajarea campusului Junior Cosmopolis, care va include grădiniţă şi şcoală primară. Investiţia pentru această primă fază depăşeşte 5 milioane de euro.

Parteneriatul dintre Mark Twain International School şi cartierul Cosmopolis prevede şi o a doua etapă de extindere a facilităţilor educaţionale, prin deschiderea campusului Senior, care va include clasele de gimnaziu şi liceu.

Toate clădirile campusului Mark Twain din Cosmopolis vor fi clădiri sustenabile, utilizând panouri solare pentru eficienţa energetică, similar proiectului Cosmopolis Plaza, cel mai mare retail park din Nordul Capitalei, care se va deschide în luna octombrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Investiţie de peste 5 milioane de euro în nordul Capitalei. Proiectul care va deveni "un reper de performanţă" pentru educaţie