Antena Meniu Search
x

Video Un italian vrea să salveze una din cele mai inutile investiţii din România. A costat 1,5 milioane de euro şi de 7 ani e închisă

La Iaşi există una dintre cele mai inutile investiţii turistice din ţară. Construit cu nu mai puţin de un milion şi jumătate de euro, telescaunul de la Ciric stă cu lacătul pe uşă de mai bine de şapte ani. Turiştii nu s-au înghesuit să-l folosească pentru că. nu prea aveau ce să vadă din el. Primăria are acum alte planuri. Caută bani în privat ca să transforme zona într-un parc acvatic.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 04.07.2023, 18:14

Vezi și

Așa arată telescaunul din zona de agrement Ciric de mai bine de şapte ani. Investiţia de nouă milioane de lei e abandonată în paragină, cu lacătul pe uşă.

Clara Mihociu, reporter Observator: În cei 3 ani cât a funcţionat telescaunul de la Iaşi, din încasări s-au adunat doar puţin peste 10 mii de euro. În cele din urmă, când s-a constatat că sunt mai mari cheltuielile de întreţinerea acestuia pentru a-l ţine deschis s-a decis scoaterea sa din funcţiune şi aşa a rămas mai bine de 7 ani.

Deși zona de agrement este populară, locul ales pentru telescaun lasă de dorit

Decizia nu a fost tocmai o surpriză pentru nimeni. Deși zona de agrement este populară, locul ales pentru telescaun lasă de dorit.

Clara Mihociu, reporter Observator: Întregul traseu putea fi parcurs în 6 minute iar preţul unui bilet era de 8 lei, însă, pe cei 370 de metri lungime nu oferea nimic din punct de vedere vizual. Ce vedem acum, multă vegetaţie, asta vedeau şi oamenii atunci.

Acum, după mai bine de un deceniu de la inagurarea fastuoasă, Primăria caută alţi bani sau o nouă utilitate pentru telescaun, dar în mediul privat.

Mihai Chirica, primar Iași: Un investitor din Italia ar fi dorit să facă un fel de parc de distracţie, chiar utilizând echipamentul. Ne-a arătat deschiderea. Am terminat şi un studiu privind mutarea telescaunului pe alte amplasamente. Costurile de mutare aproape că depăşesc constul instalaţiei în sine.

Tot in privat speră Primăria să găsească bani şi pentru un parc acvatic. Instalaţia din zona de agrement Ciric, cea mai inutilă investiţie din istoria oraşului, a căpătat între timp denumirea de "telescaunul rușinii".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Un italian vrea să salveze una din cele mai inutile investiţii din România. A costat 1,5 milioane de euro şi de 7 ani e închisă