Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Lovitură pentru pensionarii cu venituri mai mari. Banii în plus au venit cu altă problemă

Guvernul dă palpitaţii pensionarilor. Chiar şi cei cu pensii mai mari sunt nemulţumiţi. Banii în plus au venit cu altă problemă. Seniorii ar putea rămâne fără ajutoarele de la stat, adică fără medicamente compensate sau carduri de alimente. Ca să îi liniştească, guvernanţii promit că vor majora plafoanele. Vă reamintim că este ultima zi în care sunt distribuite deciziile de recalculare pentru pensii.

de Florentina Lazăr

la 30.08.2024 , 14:13

Pragul de venit până la care pensionarii primesc medicamente compensate cu 90% va creşte de la 1.830 de lei la 2.020 de lei. Pe de altă parte, o modificare va fi şi în ceea ce priveşte plafonul pentru voucherele de alimente, care va creşte în perioada următoare de la 2.000 la 2.210 lei. Decizia a fost luată ieri în Coaliţia de Guvernare, iar Executivul pregăteşte acum actul normativ. 

Între timp continuă haosul la casele teritoriale de pensii şi sunt foarte mulţi seniori nemulţumiţi că au ieşit pe minus. Mulţi au observat greşeli în deciziile de recalculare şi au venit pentru a cere explicaţii. Este şi ultima zi în care se distribuie deciziile de recalculare, iar luni, poştaşii vor începe să distribuie pensiile majorate.

De la 1 octombrie vine o altă veste bună pentru pensionari şi asta pentru că Guvernul va creşte plafonul de neimpozitare a pensiilor de la 2.000 la 3.000 de lei. Asta înseamnă pentru mai mult de trei milioane de vârstnici majorări de cel puţin 100 de lei.

Vezi și

Deciziile luate în Coaliţia de Guvernare

Pe acelaşi subiect

Coaliţia a decis în discuţiile de joi ca proiectul de lege iniţiat de PNL, privind ridicarea pragului de impozitare de la 2000 la 3000 să fie adoptat în Parlament. Acesta se află în prezent la comisii, în Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz. În Senat, proiectul a fost susţinut de toate partidele.

Coaliţia a convenit şi adoptarea prin Ordonanţă de Urgenţă a unui pachet de măsuri, care prevede între altele, actualizarea plafoanelor privind beneficiarii, ca urmare a creşterii pensiei pentru o mare majoritate a pensionarilor.

Potrivit surselor, în acest moment se discută despre vouchere de alimente de 250 lei, plătite odată la 2 luni, de care ar urma să beneficieze 2,4 miliioane de persoane şi plafonul pentru 90% din compensarea medicamentelor. 

Florentina Lazăr Like

În Guvern se iau cele mai importante decizii pentru noi, românii. Se majorează sau scad pensiile și salariile, se măresc taxele și impozitele, se fac sau se mimează reforme.

Întrebarea zilei
Ce variantă aţi ales pentru încălzirea locuinţei?
Observator » Ştiri economice » Lovitură pentru pensionarii cu venituri mai mari. Banii în plus au venit cu altă problemă