Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Pensia maximă pe care un pensionar trebuie s-o aibă pentru a mai primi medicamente compensate. Guvernul vrea să ofere şi bani pentru alimente

Recalcularea pensiilor lasă mulţi vârstnici fără ajutoare primite de la stat. Cei care primesc mai mulţi bani nu se mai încadrau în baremul pentru carduri de alimente şi medicamente compensate cu 90%. Guvernul a decis să majoreze, însă, plafoanele.

de Florentina Lazăr

la 29.08.2024 , 19:43

Pragul de venit până la care pensionarii ar putea beneficia în continuare de medicamente compensate în continuare ar putea creşte de la 1.830 de lei, la 2.000 de lei potrivit unor surse politice. O decizie se va lua în zilele următoare. Pe de altă parte ar putea exista modificări şi în ceea ce priveşte pragul pentru voucherele de alimente. Acum este de 2.000 de lei. În acest caz se fac mai multe calcule.

Aceste vouchere sunt în valoare de 250 de lei. Sunt 2,4 milioane de români care le primesc în acest moment, o dată la două luni. De săptămâna viitoare se vor distribui primele pensii majorate, iar 3,8 milioane de pensionari vor avea parte de majorări. De la 1 octombrie urmează o nouă majorare şi asta pentru că guvernul va creşte pragul de neimpozitare a pensiilor de la 2.000, la 3.000 de lei, iar asta înseamnă pentru mai mult de 3.000 de pensionari o majorare de cel puţin 100 de lei.

Vezi și
Florentina Lazăr Like

În Guvern se iau cele mai importante decizii pentru noi, românii. Se majorează sau scad pensiile și salariile, se măresc taxele și impozitele, se fac sau se mimează reforme.

Întrebarea zilei
Ce variantă aţi ales pentru încălzirea locuinţei?
Observator » Ştiri economice » Pensia maximă pe care un pensionar trebuie s-o aibă pentru a mai primi medicamente compensate. Guvernul vrea să ofere şi bani pentru alimente