Antena Meniu Search
x

O companie românească investeşte 48 de milioane de euro într-o fabrică modernă, la doi paşi de Bucureşti. Va fi inaugurată în toamnă

Producătorul de pavele şi borduri Symmetrica anunţă o nouă investiţie în cea mai mare fabrică de pavaje şi dale din beton din zona de sud-est a Europei, în valoare de 48 de milioane de euro. Noua unitate de producţie va fi amplasată în apropiere de Bucureşti, în Bolintin Vale, judeţ Ilfov, şi va fi inaugurată în această toamnă.

de Redactia Observator

la 28.03.2024, 18:11

O companie 100% românească investeşte 48 de milioane de euro într-o fabrică modernă. Va fi inaugurată în toamnă, la doi paşi de Bucureşti
O companie 100% românească investeşte 48 de milioane de euro într-o fabrică modernă. Va fi inaugurată în toamnă, la doi paşi de Bucureşti - Symmetrica

"Symmetrica, liderul pieţei locale de pavele şi borduri vibropresate şi cel mai mare producător autohton, anunţă o nouă investiţie în cea mai mare fabrică de pavaje şi dale din beton din zona de Sud-Est a Europei, în valoare de 48 de milioane de euro", informează compania, potrivit news.ro.

Noua unitate de producţie este amplasată pe un teren de peste 120.000 mp şi va avea o suprafaţă construită de 18.000 de metri pătraţi.

"Situată în Bolintin Vale – Ilfov, noua noastră fabrică de prefabricate va fi un simbol al progresului tehnologic. Cu o suprafaţă impresionantă şi capacităţi de producţie extinse, această unitate reprezintă un pilon esenţial în sprijinirea creşterii şi dezvoltării regionale şi înglobează tehnologii noi pentru piaţa românească", a declarat Sebastian Bobu, director executiv al companiei.

Fabrica va dispune de două parcuri fotovoltaice

Pe acelaşi subiect

De asemenea, aceasta va dispune de două parcuri fotovoltaice amplasate pe un teren de 20.000 mp. Acestea vor asigura circa 60% din totalul energiei necesare pentru funcţionarea unităţii. Prin adoptarea energiei solare, Symmetrica îşi propune să reducă amprenta de carbon şi să promoveze utilizarea surselor de energie regenerabilă.

"Fabrica din Bolintin Vale va fi inaugurată în această toamnă. Fiind amplasată în apropierea unităţii pe care deja o deţinem, încă din 2011, în proximitatea Capitalei, am decis migrarea activităţii din aceasta către noua locaţie, optimizând astfel întreaga producţie", a mai spus Sebastian Bobu.

Investiţia necesară, în valoare de 48 de milioane de euro, a fost asigurată atât din fonduri proprii, cât şi prin credite bancare. În acest sens, Symmetrica a contractat un credit în valoare de circa 35 de milioane de euro de la Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group.

Vor fi integrate tehnologii moderne de producţie

Dispunând de 4 linii de fabricaţie în prima fază, fabrica din Bolintin Vale va mai avea linii de prelucrare suprafeţe şi tratamente speciale cât şi de splitare blocuri de beton. Una dintre cele mai notabile caracteristici ale acestei fabrici este integrarea celei mai moderne tehnologii de producţie a pavelelor şi dalelor din beton.

"Noile tehnologii înglobate în această unitate de producţie ne vor da posibilitatea de a ne extinde portofoliul de produse şi de a lansa game noi, cu specificaţii unice pe piaţa locală, atât din punct de vedere al design-ului, cât şi al proprietăţilor. Cele 4 linii ce vor fi puse în funcţiune în prima fază vor fi folosite pentru producţia de pavele, dale, borduri, rigole", a subliniat reprezentantul Symmetrica.

De asemenea, fabrica ce va fi inaugurată în această toamnă va contribui la majorarea producţiei totale a Symmetrica cu 30%, având o capacitate de 15.000 mp pe zi. Privind retrospectiv, odată cu această noua fabrică, în cei 30 de ani de la înfiinţare Symmetrica a realizat investiţii care, în total, depăşesc 110 milioane de euro.

Symmetrica este o companie 100% românească

Symmetrica este o companie 100% românească, producătoare de pavele, borduri şi rigole vibropresate pietonale şi carosabile.

Prima fabrică Symmetrica a fost inaugurată în 1999 la Vereşti, judeţul Suceava, urmată apoi de unităţile de producţie de la Podu Iloaiei, judeţul Iaşi (2010), şi Bolintin Vale, în apropiere de Bucureşti (2011), Prejmer – Braşov (2012), Cociu – Bistriţa-Năsăud (2012), Mărăşeşti – Vrancea (2018), Zimandu Nou – Arad (2021), Solca – Suceava (2022), Ovidiu – Constanţa (2023).

Principalele proiecte pentru care Symmetrica a livrat pavele şi borduri se numără Arena Naţională, magazine Kaufland, Carrefour, Lidl, Penny Market, autostrada Târgu Mureş-Oradea, stadionul Steaua, cartiere rezidenţiale, ş.a. De asemenea, produsele companiei au fost folosite pentru reabilitarea de străzi, trotuare şi parcuri ecologice în Bucureşti, Iaşi, Bacău, Braşov, Târgu Mureş, etc. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » O companie românească investeşte 48 de milioane de euro într-o fabrică modernă, la doi paşi de Bucureşti. Va fi inaugurată în toamnă