Antena Meniu Search
x

O companie chineză va crea peste 100 de locuri de muncă în România. A primit ajutor de la stat de 4 milioane de lei

Furnizorul chinez de energie verde Hexing a anunţat că va crea peste 100 de locuri de muncă în judeţul Timiş prin filiala Hexing Technologies Europe, după ce anul trecut a primit aprobare pentru ajutor de stat de 4,72 milioane lei.

de Redactia Observator

la 27.03.2024, 16:00

O companie chineză va crea peste 100 de locuri de muncă în România. A primit ajutor de la stat de 4 milioane de lei
O companie chineză va crea peste 100 de locuri de muncă în România. A primit ajutor de la stat de 4 milioane de lei - Economica

„Ministerul Finanțelor a aprobat pentru această societate Acordul pentru finanțare nr. 264/09.11.2023 în baza H.G. 332/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea investițiilor care promovează dezvoltarea regională prin crearea de locuri de muncă, cu modificările şi completările ulterioare, pentru un ajutor de stat în valoare de 4,72 milioane lei”, transmite Ministerul Finanțelor.

Potrivit instituției, ajutorul de stat este aferent unor cheltuieli eligibile în valoare de 15,74 milioane lei, reprezentând costurile salariale înregistrate pe o perioadă de 2 ani consecutivi, ca urmare a creării unui număr de 114 noi locuri de muncă, relatează Economica.ro.

„În prezent proiectul este în curs de demarare, urmând a fi implement în județul Timiș. Conform Certificatului Constatator prezentat la momentul depunerii Cererii de acord pentru finanțare, HEXING TECHNOLOGIES EUROPE S.R.L. avea ca acționar o societate cu capital olandez”, se menționează în răspunsul de la Ministerul Finanțelor.

Filiala grupului chinez Hexing a anunțat în martie că intră pe piața din România și investește într-o facilitate de 8.000 mp în Timișoara, în urma căreia va genera 100 de locuri de muncă. Compania mai anunța că facilitatea va genera oportunități de angajare, cu sprijinul guvernului local prin inițiative de ajutor de stat menite să încurajeze crearea de locuri de muncă, sprijin acordat de Ministerul Finanțelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » O companie chineză va crea peste 100 de locuri de muncă în România. A primit ajutor de la stat de 4 milioane de lei