Antena Meniu Search
x

România va avea cea mai modernă fabrică de pulberi pentru muniţie, a anunţat Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că România va avea cea mai modernă fabrică de pulberi pentru armată din Europa, un proiect pentru care primim 47 milioane euro de la Comisia Europeană. Bruxellesul a anunţat vineri că alocă 500 de milioane de euro pentru 31 de proiecte care au obiectivul să crească producția de muniție în Uniunea Europeană la două milioane de obuze de artilertie pe an, până la sfârșitul anului 2025.

de Redactia Observator

la 18.03.2024, 10:33

România va avea cea mai modernă fabrică de pulberi pentru muniţie, a anunţat Marcel Ciolacu
România va avea cea mai modernă fabrică de pulberi pentru muniţie, a anunţat Marcel Ciolacu - www.bizbrasov.ro

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, duminică seara, că România va avea cea mai modernă fabrică de pulberi pentru muniţie, la care va fi partener şi Uniunea Europeană.

Ciolacu: Pe teritoriul României va fi cea mai modernă fabrică de pulberi pentru muniţie

Şeful Executivului a fost întrebat, într-o emisiune la Digi 24, dacă România poate sau nu să producă muniţie de tip NATO. "Urmează luni sau marţi - Comisia Europeană o să facă anunţul, pentru că avem un proiect comun - va fi cea mai modernă fabrică de pulberi pe teritoriul României. O investiţie de aproape 400 de milioane de euro şi Comisia Europeană vine şi ea la această investiţie cu 47 de milioane de euro. Există mai multe contracte în acest moment în derulare", a spus premierul.

Marcel Ciolacu a arătat că România face muniţie NATO şi este pregătită pentru acest lucru. Mai mult, el a dat asigurări că ţara noastră nu va fi atacată de Federaţia Rusă.

Pe acelaşi subiect

"România este membră NATO. Avem pe teritoriul României mii de soldaţi trimişi, ca şi ţară gazdă, avem un comandament francez, coordonare franceză pe teritoriul României, sunt şi militari din aproape toate statele europene. România nu va fi atacată de Federaţia Rusă. Este exclus ca România să fie atacată de Federaţia Rusă armat", a afirmat Ciolacu.

CE dă 47 de milioane de euro pentru o nouă fabrică de pulberi militare în România

Comisia Europeană a anunţat vineri că a alocat 47 de milioane de euro pentru construirea unei fabrici de pulberi militare în România. Este vorba de un proiect al Romarm cu Rheinmetall care face parte dintr-o schemă de 500 de milioane de euro pentru impulsionarea capacității de producție de muniție în UE.  

Nu este clar unde se va construi noua fabrică de pulberi militare, dar presa locală nu a exclus să fie tot la Făgăraș, unde există din 1939 o fabrică de pulbere și explozivi mari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri politice » România va avea cea mai modernă fabrică de pulberi pentru muniţie, a anunţat Marcel Ciolacu