Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video O gafă uluitoare va întârzia pasajul Ghica cu 2 luni. Şoferii sunt sideraţi: "Şi-au bătut joc de noi"

Nu ştie stânga ce face dreapta! Compania care livrează apa caldă în Bucureşti le-a spus constructorilor că se pot apuca de asfaltare la Pasajul Doamna Ghica. Numai că, atunci când a fost finalizată lucrarea, societatea şi-a amintit că are de înlocuit urgent o conductă. Aşa că toată porţiunea de drum trebuie spartă. O greşeală care se va repara abia în două luni.

de Andreea Milea

la 14.09.2021 , 20:48

Şofer: Să se cheltuie de două ori banii!

În urmă cu câteva luni, compania din subordinea Primăriei Capitalei, Termoenergetica, dădea aviz constructorilor pentru finalizarea lucrărilor. Fără să anunţe însă că sub şosea există o conductă spartă care trebuie înlocuită înainte de venirea iernii. Astfel că, primăria Sectorului 2, care şi-a asumat o parte din acest proiect, a început asfaltarea pe acea porţiune de drum.

Munca a fost în zadar. În curând, totul va fi spart, pe porţiunea dintre Şoseaua Petricani şi Doamna Ghica. Cei de la Termoenrgetic vor începe lucrările cel mai devreme, saptămână viitoare și au de înlocuit o conducta lungă de peste 150 de metri. Asta înseamnă că cel puțin o bandă de circulație va fi complet blocată.

Vezi și

Conducerea Termoenergetica susţine însă că a anunţat că mai are de făcut lucrări

Pe acelaşi subiect

Reporter: Înţeleg că trebuie spart asfalt turnat proaspăt.

Claudiu Creţu, director Termoenergetica: Aşa.

Reporter: Nu se ştia că e nevoie de reparaţii la conducta aceasta?

Claudiu Creţu, director Termoenergetica: Ba da, se ştia. Dinainte de alegeri, de un an de zile. Nu noi am pus asfaltul. Noi am spus că avem ţeava acolo.

Directorul e contrazis însă de celelalte autorităţi implicate în modernizarea zonei.

Cristian Hiver, director Trustul de Clădiri Metropolitane: Da, e un asfalt proaspat, într-adevăr, e un asfalt nou. Ştim!

Reporter: Nu se ştia de aceste lucrări de modernizare la conductă, ca să nu munciţi de două ori?

Cristian Hiver, director Trustul de Clădiri Metropolitane: Îmi permit să nu răspund la această întrebare. Este o situaţie ciudată, nu asta e normalitatea şantierului.

Iar situaţia va aduce şi mai mult disconfort pentru locuitorii din zonă.

Localnic: Eu sunt inginer coonstructor de meserie şi ştiu ce s-a întâmplat. Şi-au bătut joc de noi.

Localnic: Cred că este a doua, a treia oară cand fac aceiaşi greşeală. Au spart, iar au făcut găuri, iar au sudat iar au spart şi tot aşa de vreo 3 ori la rând. Deci aici, continuu se asfaltează, se fac gropi. Acest pod este un dezastru în această zonă.

Localnic: Foarte greu, eu stau în spate aici dar e jale. Până vin de la secția 7 și până aici fac o oră jumate, două ore. E nenorocire.

Iar traficul, deja aglomerat, va fi deviat.

Şofer: O să fie foarte greu. Devierea va fi pe partea cealalta mai mult ca sigur, dacă se blochează aici şi va fi. Au început şcolile, oamenii au venit din concediu, traficul si aşa e sugrumat. Cineva va trebui să răspundă aici. Asfaltul, sunt bani investiţi aici.

Primarul Sectorului 2 spune că fără înlocuirea conductei, locuitorii din zonă ar fi primit apă caldă doar la robinet iar caloriferele ar fi rămas reci toată iarna. Lucrările la conductă vor dura 2 luni. Costurile pentru asfaltarea unei singure benzi de circulaţie se ridică la 800 de mii de lei.

Andreea Milea Like

Am început cu muzica, am continuat cu dansul şi am ales jurnalismul. Ce au în comun? Zilnic găseşti ceva nou. Cât de mult înseamnă un cuvânt, un moment sau 10 secunde înainte de live.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » O gafă uluitoare va întârzia pasajul Ghica cu 2 luni. Şoferii sunt sideraţi: "Şi-au bătut joc de noi"