Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Peste 1.8 milioane de sticle de bere Ciuc, retrase de ANPC pentru că sunt ruginite. Reacția Heineken

Inspectorii de la Protecţia Consumatorului au decis să retragă de pe piaţă 1.8 milioane de sticle cu bere Ciuc, cu rugină pe capac sau pe gâtul sticlei. Decizia a venit după controale făcute în patru fabrici ale companiei producătoare, care a fost amendată cu 65.000 de lei. Dacă ai cumpărat o sticlă de bere cu urme de rugină, ai dreptul să ceri magazinului banii înapoi sau înlocuirea produsului.

de Eduard Marin

la 19.08.2024 , 17:31

bere Ciuc
Peste 1.8 milioane de sticle de bere Ciuc, retrase de ANPC de pe piața din România. Anunțul companiei HEINEKEN - Shutterstock (arhivă)

Reprezentanţii ANPC au transmis, luni, că au desfăşurat, în prima jumătate a lunii august, o amplă acţiune de control, în urma sesizărilor primite, referitoare la existenţa la comercializare a unor loturi de bere Ciuc cu capace ruginite sau cu gâtul sticlelor cu rugină, produse de operatorul economic SC Heineken România SA. 

Au fost verificate cele patru fabrici deţinute în România de producător, la Miercurea Ciuc, Craiova, Constanţa şi Târgu Mureş, precum şi distribuitorii acestuia. 

"Cele 4 loturi identificate au fost loturile 152, 156, 173 şi 177, însumând 1.854.180 sticle distribuite. 

Articolul continuă după reclamă

Sticlele de bere cu rugină pe capac sau pe gâtul acestora, identificate de echipele de control, au fost retrase de la comercializare", au transmis reprezentanţii ANPC. 

Pe acelaşi subiect

ANPC a amendat operatorul economic cu 65.000 de lei şi a dispus retragerea de pe piaţă a produselor cu abateri (cele patru loturi) şi a cerut să fie prezentată şi dovada retragerii (a cantităţii retrase) şi a distrugerii acesteia.

Până la data de 16 august 2024, au fost returnate de pe piaţă, către producător, 323.795 sticle cu rugină pe capac sau pe gâtul acestora.

"ANPC avertizează consumatorii ca, în cazul în care constată, la o sticlă de bere achiziţionată, urme de rugină pe capacul sau gâtul sticlei, indiferent de marcă, să se adreseze comerciantului pentru a-i fi înlocuit produsul sau pentru a i se rambursa contravaloarea acestuia. În cazul în care comerciantul refuză acest demers, consumatorul poate depune o reclamaţie la ANPC", au mai precizat reprezentanţii ANPC.

Reacția HEINEKEN România

"HEINEKEN România a retras de pe piață, în ultimele două săptămâni, produsele din 4 loturi de bere Ciuc 0,5l în ambalaj de sticlă reutilizabilă, realizate la fabrica noastră din Miercurea-Ciuc și destinate comercializării în HoReCa și în magazinele Cash & Carry. Procesul a fost demarat în urma semnalării de către consumatori a prezenței unor puncte de rugină în zona capacului.

Neconformitatea identificată nu a pus în niciun fel în pericol sănătatea consumatorilor sau calitatea produsului, dar nu reflectă standardele noastre de calitate de produs și experiența plăcută pe care dorim să o asigurăm în permanență consumatorilor noștri.

Toate produsele reclamate cu acest defect au fost retrase de la comercializare. Ca urmare a sesizărilor primite, HEINEKEN România a luat de urgență măsurile necesare pentru a afla sursa acestui defect și a-l remedia. A fost verificată calitatea capacelor utilizate în producția sortimentului și a rezultat că aceasta este conformă. A fost ajustată forța utilajului de punere a capacelor de la linia de producție a acestui sortiment, pentru a se limita orice risc de minimă deteriorare a acestora, care ulterior ar favoriza apariția ruginei. Au fost luate și măsuri suplimentare pentru uscarea cât mai bună a produsului îmbuteliat și evitarea apariției condensului pe sticle din cauza diferențelor de temperatură.

HEINEKEN România a colaborat deplin cu ANPC pentru a furniza toate informațiile necesare pe marginea acestui subiect. Rămânem totodată dedicați pe mai departe depunerii tuturor eforturilor pentru asigurarea unei experiențe de consum de cea mai înaltă calitate a fiecărui produs HEINEKEN", a transmis compania.

Eduard Marin Like
Întrebarea zilei
Noi asigurări, pentru biciclete şi anvelope. Veţi apela la ele?
Observator » Ştiri economice » Peste 1.8 milioane de sticle de bere Ciuc, retrase de ANPC pentru că sunt ruginite. Reacția Heineken