Antena Meniu Search
x

Pfizer anunță câştiguri uriaşe din vânzarea vaccinului împotriva Covid-19. Veniturile sunt cu până la 73% mai mari decât estimările inițiale

Producătorul american de medicamente Pfizer a anunțat că se așteaptă să obțină venituri de 26 miliarde de dolari din vânzările vaccinului său împotriva Covid-19 în acest an, în creștere față de estimările inițiale, pe fondul intensificării campaniei de vaccinare pe plan global.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 04.05.2021, 16:49

Seringă medicală în față și logo-ul companiei Pfizer estompat în fundal
Pfizer anunță câştiguri uriaşe din vânzarea vaccinului împotriva Covid-19 - Shutterstock
  • Vaccinul Pfizer se vinde la un preț de 39 dolari pentru două doze în SUA și aproximativ 30 dolari în UE.
  • Pfizer furnizează doze de vaccin către SUA, Marea Britanie, UE, Japonia și Israel.

Vaccinul, care a fost dezvoltat împreună cu BioNTech din Germania, a contribuit cu venituri globale de 3,5 miliarde de dolari către Pfizer în primele trei luni ale anului, iar compania americană se aștepta la un venit de 15 miliarde de dolari în cursul anului 2021.

Revizuire în creştere a veniturilor din vânzările de vaccin Pfizer

Acum, vaccinul Pfizer, care se vinde la un preț de 39 dolari pentru două doze în SUA și aproximativ 30 dolari în UE, va genera cu 73% mai mult decât se prognoza inițial, scrie The Guardian.

Noua predicție se bazează pe contracte semnate până la jumătatea lunii aprilie, pentru livrarea de doze de 1,6 miliarde la nivel global în acest an. 

Pe acelaşi subiect

Pfizer furnizează deja doze de vaccin către SUA, Marea Britanie, UE, Japonia și Israel, și alte câteva țări, fiind totodată la un pas de a semna un contract cu Brazilia. De asemenea, a încheiat acorduri cu Canada și Israel pentru a furniza vaccinul împotriva Covid-19 de anul viitor.

Vaccinul Pfizer, primul ser împotriva Covid-19 aprobat în Occident

Vaccinul Pfizer a fost primul ser împotriva Covid-19 aprobat de autoritățile de reglementare din domeniul sănătății și se bazează pe ARN mesager, o moleculă neinfecțioasă, care nu se poate integra în ADN-ul uman și care este repede înlăturată odată ce și-a îndeplinit scopul, acela de a produce proteina Spike. 

În martie, Pfizer și BioNTech au început testarea vaccinului la copii cu vârsta cuprinsă între șase luni și 11 ani.

Copiii de 12-15 ani, vaccinați cu Pfizer începând din iunie 2021

Compania germană BioNTech a anunțat că vaccinul său anti-Covid-19 se află în faza finală de pregătire a cererii de aprobare din partea Agenției Europene a Medicamentului în vederea folosirii pentru imunizarea copiilor cu vârste între 12 și 15 ani.

Adolescenţii din Europa cu vârste între 12 şi 15 ani ar putea primi vaccinul Pfizer din luna iunie. Compania farmaceutică va face o cerere pentru aprobarea serului de Agenţia Europeană a Medicamentului miercuri. CEO-ul companiei, Ugur Sahin, a declarat săptămânalului „Der Spiegel” că se află „în faza finală” de pregătire a cererii de aprobare EMA, scrie agenția ANSA.

Peste Ocean, în America, vaccinarea adolescenţilor ar putea începe încă de luna viitoare. Testele clinice efectuate pe copiii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani au arătat că serul a oferit o protecţie de sută la sută.

Vaccinul Pfizer combate varianta indiană a coronavirusului

Ugur Sahin, co-fondatorul BioNTech, a afirmat, miercuri dimineaţa, că este convins că vaccinul împotriva coronavirusului, dezvoltat în colaborare cu cei de la Pfizer, dă randament inclusiv împotriva tulpinei indiene a coronavirusului.

Ugur Sahin a ţinut să precizeze că încă se mai efectuează teste pentru a vedea modul în care serul respectiv acţionează împotriva tulpinei indiene a coronavirusului, dar a amintit că "tulpina indiană are mutaţii pe care noi am testat deja vaccinul, iar acesta a dat randamentul scontat, astfel că sunt încrezător că vaccinul nostru combate varianta indiană a coronavirusului".

Conform The National News, varianta indiană a coronavirusului are o dublă mutaţie şi, din această cauză, a creat panică la nivel global, mai ales că este considerată vinovată pentru numărul mare de infecţii şi de decese provocate de coronavirus în India, în ultima perioadă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Pfizer anunță câştiguri uriaşe din vânzarea vaccinului împotriva Covid-19. Veniturile sunt cu până la 73% mai mari decât estimările inițiale