Studiu: O singură doză de vaccin Pfizer nu protejează împotriva noilor tulpini SARS-CoV-2

De Redactia Observator.
Publicat: 03.05.2021, 09:29.
Actualizat: 03.05.2021, 09:29

O singură doză de vaccin Pfizer nu protejează în faţa noilor tulpini SARS-CoV-2, arată un studiu publicat în revista Science. Răspunsul imun după prima doză a fost mai slab la persoanele care n-au trecut prin boală.

Studiu: O singură doză de vaccin Pfizer nu protejează împotriva noilor tulpini SARS-CoV-2

Hepta

O singură doză de vaccin Pfizer nu generează suficienţi anticorpi pentru a lupta împotriva noilor tulpini coronavirus dacă persoana nu a trecut deja prin boala COVID-19. Concluzia aparţine unui studiu efectuat de cercetătorii britanici.

O primă doză insuficientă

În cadrul studiului s-au analizat probele de sânge ale unor cadre medicale care fie au trecut prin virus, fie nu. Ei au observat că la cei care nu au fost infectaţi anterior şi au primit până acum o singură doză de vaccin, răspunsul imun la variantele britanică şi sud-africană poate fi insuficient, scrie Mediafax.

Citește și:

În schimb, pentru cei care au trecut deja prin COVID-19, chiar şi o singură doză, ar putea să te protejeze de noile variante.

Cu toate astea, cercetătorii spun că este posibil ca descoperirile să se aplice şi altor variante aflate în circulaţie, cum ar fi variantele braziliană şi indiană.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.