Antena Meniu Search
x

Vaccinul Pfizer va fi disponibil și pentru copiii de 12-15 ani, începând din iunie

Compania germană BioNTech a anunțat că vaccinul său anti-Covid-19 se află în faza finală de pregătire a cererii de aprobare din partea Agenției Europene a Medicamentului în vederea folosirii pentru imunizarea copiilor cu vârste între 12 și 15 ani.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 30.04.2021 , 13:41

Adolescenţii din Europa cu vârste între 12 şi 15 ani ar putea primi vaccinul Pfizer din luna iunie. Compania farmaceutică va face o cerere pentru aprobarea serului de Agenţia Europeană a Medicamentului miercuri. CEO-ul companiei, Ugur Sahin, a declarat săptămânalului „Der Spiegel” că se află „în faza finală” de pregătire a cererii de aprobare EMA, scrie agenția ANSA.

Peste Ocean, în America, vaccinarea adolescenţilor ar putea începe încă de luna viitoare. Testele clinice efectuate pe copiii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani au arătat că serul a oferit o protecţie de sută la sută. 

Pfizer a început testele pe copii de toate vârstele, inclusiv bebeluşi de şase luni. În luna iulie va fi prezentat rezultatul testelor pentru copiii din categoria de vârstă 6 - 11 ani. Evaluarea testelor „durează în medie patru până la șase săptămâni”, a adăugat el.

Vezi și

Vaccinare în vacanţa de vară

Odată autorizat, dacă situația nu se schimbă și nu se întâmplă „ceva atipic”, „copiii peste 12 ani pot fi vaccinați cel târziu în vacanțele de vară” în Germania, a mai declarat ministrul Sănătății Jens Spahn. Spahn a explicat că vaccinarea copiilor ar face „o diferență importantă”.

Germania a atins joi un nou record în campania de vaccinare cu 1.088.952 de doze administrate într-o singură zi. Conform datelor Institutului Robert Koch, 25,9% din populație a fost vaccinată cu prima doză și 7,5% cu a doua doză.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Obişnuiţi să consumaţi multivitamine, fără recomandarea medicului?
Observator » Sanatate » Vaccinul Pfizer va fi disponibil și pentru copiii de 12-15 ani, începând din iunie