Antena Meniu Search
x

Video Prime mai mari de Paşte. Firmele le pot oferi angajaților până la 300 de lei în plus

În acest an, primele de Paşte sunt mai mari. Dacă până acum companiile puteau oferi maximum 150 de lei fără să plătească impozit pe această sumă, acum nivelul netaxabil a crescut la 300 de lei. Nu puţine sunt companiile care oferă aceste beneficii angajaţilor, drept recunoştinţă pentru munca depusă. 

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 17.04.2022, 11:33

Vezi și

Alina Ştefan a creat un start-up prin care a adus pe piaţa din România prima platformă de plată a avansurilor salariale. Nu ar fi reuşit asta fără oamenii pe care i-a angajat, aşa că le arată acestora mulţumirea ori de câte ori are ocazia. Pentru Paşte, le-a pregătit prime de 300 de lei. 

Alina Ştefan, fondator platformă salarială: Era o sumă plafon de 150 de lei, dar acum s-a mărit. Şi noi îl considerăm un cadou de recunoaştere sau recunoştinţă pentru angajatul nostru. 

Altă firmă, altă modalitate de a-i răsplăti pe angajaţi. 

Ramona Vulpe, manager vânzări: Avem peste 100 de angajaţi în cadrul companiei şi cu ocazia sărbătorilor oferim fiecărui angajat un pachet cu produse cosmetice adaptate nevoilor fiecăruia, în valoare de 300 de lei. 

Pe acelaşi subiect

Spre deosebire de anul trecut, firmele pot da acum cadou angajaților, de Paște, până la 300 de lei, după ce a fost adoptată o ordonanţă de urgenţă în acest sens. Pentru aceşti bani, angajatorul nu plăteşte impozit. 

Sorina Faier, specialist resurse umane: Cam 70-80% dintre companii au optat pentru această variantă pentru că este cea mai bună pentru angajator. 

Prime şi coşuri specifice pentru Paşte

Pe lângă prime, la modă sunt şi coşurile specifice pentru Paşte, care conţin produse tradiţionale. Însă există şi firme mai darnice în perioada sărbătorilor. 

Sorina Faier, specialist resurse umane: Prima poate ajunge şi până la un salariu net lunar. Pentru a-şi păstra talentele cheie, managerii, unii angajatori sunt foarte inventivi şi le oferă atât zile libere, cât şi prime care constau în bani destul de mulţi. Şi vacanţe. 

Şi companiile de stat oferă astfel de prime. Spre exemplu, Complexul Energetic Oltenia oferă prime de Paşte de două mii de lei pentru fiecare angajat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Prime mai mari de Paşte. Firmele le pot oferi angajaților până la 300 de lei în plus