Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Vrei sa deschizi un punct de lucru pentru afacerea ta? Afla 7 lucruri esentiale!

Stiai ca deschiderea unui punct de lucru nu este o procedura obligatorie, ci optionala? Sau ca sediul social al unei firme nu este totuna cu un punct de lucru?

de Redactia Observator

la 15.02.2018 , 18:25

- pexels.com

Stiai ca deschiderea unui punct de lucru nu este o procedura obligatorie, ci optionala? Sau ca sediul social al unei firme nu este totuna cu un punct de lucru?

Oricat de informat ai fi, exista probabil si lucruri pe care inca nu le-ai aflat, fie din cauza lipsei de experienta in domeniul afacerilor, fie pentru ca anumite informatii sunt mai greu accesibile.

Daca te afli la inceputul carierei de antreprenor si iei in calcul posibilitatea deschiderii unui punct de lucru, iata care sunt cele 10 lucruri pe care nu le stiai si pe care este necesar sa le afli!

Articolul continuă după reclamă
  1. Exista diferente intre sediul social al firmei si punctele sale de lucru.

In timp ce sediul firmei reprezinta practic adresa la care aceasta este inregistrata la Registrul Comertului si care este declarata in documentele oficiale, un punct de lucru este de fapt spatiul propriu-zis in care se desfasoara business-ul.

  1. Punctele de lucru sunt optionale.

Deschiderea unuia sau a mai multor puncte de lucru nu este obligatorie. Activitatea unei companii se poate desfasura chiar si de la sediul sau social, deci, in acest context, deschiderea unui punct de lucru poate veni ca o nevoie sau ca o dorinta de extindere a business-ului.

  1. Punctele de lucru pot fi deschise in orice moment.

Nu exista impuneri in ceea ce priveste momentul in care sa iti poti deschide un punct de lucru pentru afacerea ta. Asadar, poti alege intre optiunea de a face acest demers odata cu pornirea afacerii, sau pe parcurs, daca este necesar.

  1. Este nevoie de un set de aprobari si documnte pentru a infiinta un punct de lucru

Hotararea AGA si actul in baza actul de detinere al proprietatii/inchirierii in care se va desfasura activitatea firmei sunt cele mai importante documente pe care trebuie sa ai daca vrei sa deschizi un punct de lucru. Mai apoi, vei avea nevoie de acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari, daca locatia se afla intr-un spatiu de locuit.

  1. Deschiderea unui punct de lucru implica achitarea unor taxe.

Deschiderea unui punct de lucru necesita si achitarea unor taxe care, de altfel, nu sunt deloc costisitoare. Suma aproximativa necesara acestui demers este de 250 RON, care reprezinta taxele de registru, taxele pentru fiecare sediu autorizat, precum si tariful de publicare in Monitorul Oficial al Romaniei.

  1. Un punct de lucru se infiinteaza rapid.

Din momentul in care ai obtinut toate documentele si aprobarile necesare si ai achitat taxele implicite, termenul in care acestea sunt procesate de catre organismele competente dureaza aproximativ 5-7 lucratoare. Mai apoi, in termen de 30 de zile de la eliberarea actelor de catre Registrul Comertului, este nevoie ca punctul de lucru sa fie declarat la Administratia Financiara.

  1. Dotarile si logistica trebuie sa respecte prevederile legale

Logistica este o resursa importanta care difera in functie de speficicul afacerii. De exmplu, daca ai un magazin online si doresti sa iti deschizi o locatie fizica, vei cauta case de marcat la cel mai bun pret, dar trebuie sa ai grija ca acestea sa respecte prevederile legale (sa aiba jurnal electronic, sa fie omologate etc).

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunt pregătite autorităţile să facă faţă potopului care se abate peste România în acest weekend?
Observator » Ştiri economice » Vrei sa deschizi un punct de lucru pentru afacerea ta? Afla 7 lucruri esentiale!