Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Bucureştiul şi Ilfov intră sub cod portocaliu de ploi şi vijelii. Alerta meteo va fi valabilă până luni

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteo cod portocaliu ce vizează municipiul București și județul Ilfov. 

de Redactia Observator

la 28.09.2024 , 21:43

Alertă de ploi în Bucureşti şi Ilfov Bucureştiul şi Ilfov intră sub cod portocaliu de ploi şi vijelii. Alerta meteo va fi valabilă până luni

În perioada 29.09.2024 ora 08:00 – 30.09.2024 ora 10:00, cele două judeţe sunt vizate de ploi torențiale și intensificări ale vântului.

Bucureştiul şi Ilfov intră sub cod portocaliu de ploi şi vijelii

După emiterea avertizărilor au fost desfășurate ședințele Comitetelor pentru Situații de Urgență București/ Ilfov, pentru aprobarea măsurilor necesare a fi luate pentru gestionarea și monitorizarea evoluției fenomenelor meteo periculoase. În acest context, va fi asigurată permanența instituțiilor cu rol în asigurarea funcțiilor de sprijin în Centrul Municipal Integrat pentru Situații de Urgență”, anunţă anunță ISU București-Ilfov.

Articolul continuă după reclamă

În ceea ce privește informarea populației, ISU B-IF a procedat la remiterea mesajelor prin intermediul panourilor electronice stradale și a canalelor de comunicare online.

„Recomandăm cetăţenilor următoarele măsuri preventive. Pentru persoanele aflate pe stradă, se va evita adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie. Sistarea activităţilor desfăşurate în teren deschis sau la înălţime. Închiderea tuturor ferestrelor locuinţelor şi altor categorii de construcţii. Evitarea atingerii stâlpilor sau firelor căzute la pământ, Urmăriți informările periodice transmise de autorități. Curățați șanțurile și rigolele de scurgere a apelor pluviale”, se arată în finalul comunicatului.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunt pregătite autorităţile să facă faţă potopului care se abate peste România în acest weekend?
Observator » Vremea » Bucureştiul şi Ilfov intră sub cod portocaliu de ploi şi vijelii. Alerta meteo va fi valabilă până luni