Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Casa Verde 2024. Reacţia lui Răzvan, care n-a apucat să prindă fonduri, deşi avea totul pregătit

Bătălie mare pe fondurile oferite de stat pentru instalarea de panouri fotovoltaice şi baterii de stocare a energiei. Cele 270 de milioane de lei, puse la bătaie pentru prima etapă a programului Casa Verde, s-au epuizat în doar două minute. Primii care şi-au putut înscrie dosarele au fost locuitorii din regiunea Nord-Vest. 

de Alex Prunean

la 27.09.2024 , 19:53

Bugetul alocat programului Casa Verde în acest an este mai mare ca oricând, 2 miliarde de lei, adică aproximativ 250 milioane pentru fiecare regiune. Aproape 70.000 de gospodării vor primi cate 30.000 lei pentru a-şi monta nu doar panouri fotovoltaice ci şi acumulatori de stocare a energiei produse, iar aportul fiecarui beneficiar este de minimum 10%. 

Casa Verde 2024, epuizată în 120 de secunde în regiunea Nord-Vest

120 de secunde au avut doar la dispoziţie cei înscrişi să încarce dosarul pe site, înainte ca cele 274 de milioane de lei să se epuizeze. În total, 9143 de oameni din regiunea Nord-Vest au reuşit să se înscrie în program. Răzvan nu s-a numărat printre ei şi nu înţelege de ce.  

Vezi și

"M-am pregătit cu documentele in folder, denumite ca în toate instrucţiunile de pe Youtube cu 1234, cu excelul cu datele personale care trebuiau completate cu copy-paste. Platforma a mers pe logat, s-a actualizat în timp real, nu au existat buguri de încărcare, dar, totul s-a terminat în două minute", a declarat Răzvan. 

Pe acelaşi subiect

Sergiu în schimb a decis să apeleze la o firmă specializată care îi garanta un loc printre cei înscrişi. Vrea să îşi monteze câteva panouri pentru a-şi putea încărca maşina hibridă. 

"Una dintre firme a venit chiar până  la noi acasă, au făcut o evaluare concretă şi au venit cu o ofertă financiară. Initial am vrut să  fac pe fonduri proprii, după care am preferat să aşteptăm până când intră proiectul AFM pe fir", a declarat Sergiu - beneficiarul programului Casa Verde.

Şi Raul a plătit 350 de lei pentru consultanţă şi îşi pune toate speranţele că va reuşi să fie înscris la etapa de săptămâna viitoare.

"Ei mă ajută cu consultanţă pentru pregătire de acte, precum şi pentru înscriere, iar mai apoi o să fac cu ei şi partea de implementare de proiect. În mare parte da, azi au depus şi au avut 100% gradul de succes. Anul trecut au trecut de 90%, deci sunt foarte încrezător că voi reuşi pe luni", a declarat Raul - aspirant.

După ce dosarele vor fi verificate, beneficiarii au la dispoziţie 90 de zile să aleagă o firmă de pe lista validată de Administraţia Fondului pentru Mediu pentru montaj. 

"După ce a ales un instalator, instalatorul are 30 de zile să de aeligibil sau nu acel dosar. Sau să îl accepte, pentru că îl poate si refuza", a declarat Andrei Deac - administrator firmă panouri fotovoltaice. 

Pentru celelalte zone ale ţării, programul Casa Verde va începe zilele următoare. Conform calendarului ultima etapă va avea loc pe 8 octombrie.  

Alex Prunean Like

Meseria aceasta de fapt e o vocație. Sau un microb. De fapt, ambele. Îmi aduc aminte că atunci când am intrat în “familia Antenei” eram cel mai tânăr corespondent.

Întrebarea zilei
Aţi reuşit să prindeţi fonduri în programul Casa Verde?
Observator » Ştiri economice » Casa Verde 2024. Reacţia lui Răzvan, care n-a apucat să prindă fonduri, deşi avea totul pregătit