Antena Meniu Search
x

Video Românii care pot cumpăra lemne de foc la preț subvenționat. Trebuie să îndeplinească o condiţie

Veste bună pentru bunii contribuabili din Cavnic, judeţul Maramureş. Dacă oamenii și-au plătit integral taxele și impozitele, beneficiază de lemne de foc la preț subvenționat. Oferta este mană cerească pentru oameni, mai ales în plină criză energetică și în condiţiile în care preţul lemnelor de foc a explodat.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 05.11.2022, 09:31

Vezi și

Doamna Maria este fostă bibliotecară în orașul Cavnic. Acum, la pensie, locuiește singură în orășelul de la poalele munților. Când facturile au fost majorate, grija ei cea mai mare a fost încălzirea. Și-a plătit impozitul local, iar acum lemnele i-au sosit la poartă. "Înseamnă foarte mult, pentru că la persoanele în vârstă şi singure, e un ajutor foarte bun. Chiar ne bucurăm", spune Maria, localnică.

Câteva case mai jos, l-am întâlnit pe domnul Ionel, care aşteaptă cu nerăbdare să-şi primească transportul de lemne. "Iernile sunt foarte grele în Cavnic. Ne trebuie lemne. Mai ales cu scumpirea asta de curent şi de celelalte. Ne bucurăm. E un mare ajutor. Prețuri bune", mărturiseşte Ionel, localnic.

Preţul unui metru ster de lemn

Un metru ster este vândut cu 250 de lei, iar în această sumă sunt incluse tăierea arborilor şi transportul până la locuinţă. "Ne dă mai ieftin. Mi-am luat trei metri de lemne. Vă spun drept, dar le-am luat cu 350 de lei. Acum e acceptabil. Nu e ca şi cum ai zice că e prea mult, faţă de alţi ani", crede Cătălina, localnică.

Preţ subvenţionat pentru oamenii cu taxele plătite la zi

Localnicii pot avea însă parte de lemne subvenționate doar dacă şi-au plătit taxele și impozitele. "Pentru a avea şi noi o măsură prin care să putem să ne recuperăm puţin din impozite şi taxe. Deoarece sunt probleme la colectare. Nu s-a depăţi gradul de 30%. S-a  pus o condiţie ca cei care vor să beneficieze de lemn subvenţionat să aibă impozitul plătit la zi", a declarat Vladimir Petruţ, primar Cavnic. 48 de localnici au beneficiat în această perioadă de lemne de foc la preţ subvenționat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Românii care pot cumpăra lemne de foc la preț subvenționat. Trebuie să îndeplinească o condiţie