Antena Meniu Search
x

Joe Biden, cădere liberă în sondaje. Susținerea președintelui în rândul americanilor a scăzut la 33%

Încrederea de care se bucură Joe Biden a scăzut la doar 33%, după cum arată un sondaj recent al Universității Quinnipiac. Datele obținute în urma acestui sondaj de opinie arată că liderul de la Casa Albă a scăzut mult chiar și în preferințele grupurilor demografice care, în mod tradițional, sunt asociate cu Partidul Democrat: tinerii și minoritățile rasiale, notează New York Post.

de Adrian Popovici

la 10.06.2022, 10:09

Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii
Joe Biden are parte de încrederea a doar 33% din cetățenii americani. - Profimedia

Sondajul, realizat între 3 și 6 iunie, a constatat că 22% dintre americanii cu vârste cuprinse între 18-34 și 24 de ani au încredere în politicile lui Biden, cel mai mic scor la toate categoriile de vârstă. Doar 24% dintre alegătorii hispanici și 49% dintre votanții de culoare au declarat că sunt de acord cu activitatea de până acum a președintelui.

Biden se bucură de o cotă de încredere mai ridicată în rândul persoanelor care au peste 65 de ani (43%), în rândul cetățenilor înregistrați ca democrați (79%) și în rândul persoanelor care au avut parte de o educație superioară (51%).

De ce a căzut Joe Biden în sondaje?

Deși a fost ales cu cele mai multe voturi din istoria Statelor Unite ale Americii, sprijinul față Biden a scăzut la aproximativ șapte luni de la preluarea funcției, în timpul retragerii haotice a SUA din Afganistan și a rămas scăzut pe măsură ce inflația și criminalitatea au crescut.

Pe acelaşi subiect

În noul sondaj, 64% dintre respondenți au declarat că nu sunt de acord cu modul în care Biden gestionează economia, iar 34% au declarat că inflația este cea mai presantă problemă națională. Acest indicator a depășit pragul de 8% în martie și aprilie. Criticii au profitat de această ocazie și susțin că politicile Casei Albe sunt responsabile de situația actuală.

Aproape la fel de mulți respondenți - 59% - au declarat că dezaprobă modul în care administrația Biden a gestionat "violența armată", un termen care acoperă atât creșterea criminalității violente în marile orașe, cât și recentele atacuri din Buffalo și Uvalde, Texas. Sondajul a constatat că 57% susțin legi mai stricte privind armele de foc. În plus, 92% dintre americani sprijină verificarea tuturor celor care vor să cumpere arme de foc.

Cele mai apreciate politici ale președintelui au fost legate de pandemiei COVID-19, 47% aprobând modul în care situația a fost gestionată. În ceea ce privește modul în care s-a ocupat de invazia Rusiei în Ucraina, 42% au aprobat abordare, asta în timp ce 50% nu au fost de acord cu măsurile luate. La acest capitol, majoritatea criticilor vizează amploarea ajutoarelor trimise Kievului.

În același moment al mandatului, în 2018, rata medie de aprobare a fostului președinte Donald Trump a fost de 42.2%. Ratingul mediu de aprobare al fostului președinte Barack Obama a fost de 48% la începutul lunii iunie a anului 2010, în timp ce George W. Bush a avut un rating mediu de aprobare de peste 70% în urma atacurilor teroriste din 11 septembrie.

Popularitatea lui Bush s-a prăbușit mai târziu în mijlocul controverselor legate de războiul din Irak și debutul Marii recesiuni. Cel de-al 43-lea președinte a înregistrat un rating mediu de aprobare de 36.6% în al doilea mandat, în timp ce atât Trump (42.8%), cât și Obama (45.9%) au reușit să-și termine ultimii mandatele cu peste 40%.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Joe Biden, cădere liberă în sondaje. Susținerea președintelui în rândul americanilor a scăzut la 33%