Antena Meniu Search
x

Uber lansează Uber Melc. Cât ar costa o cursă de 35 de lei după modificările drastice pregătite de Guvern. Reacția companiei la noile reglementări

Uber vine cu o propunere inedită și lansează Uber Melc după prima victorie a taximetriștilor. Uber Melc ilustrează modul în care aplicația va funcționa sub noile reglementări, aproximativ 90% dintre șoferi fiind incapabili să utilizeze platforma, iar prețurile și timpii de așteptare pentru pasageri vor crește considerabil, potrivit unui comunicat de presă al companiei. 

de Redactia Observator

la 18.03.2024, 13:14

Potrivit comunicatului de presă transmis de Uber, produsul va fi disponibil în aplicație începând de astăzi și până la data de 19 martie. Acesta va ilustra modul în care aplicația va funcționa cu aproximativ 90% mai puțini șoferi și costuri ridicate pentru consumatori. 

Pe 8 martie 2024, Ministerul Transporturilor a publicat un amendament la OUG 49/2019, care reglementează serviciul Uber din 2020. Propunerea de a schimba această ordonanță afectează mai mult de 90% din vehiculele disponibile astăzi pe platformă, conform numerelor înregistrate de ARR, arată reprezentanții companiei. 

Schimbările vor afecta timpii de așteptare, influențând creșterea costurilor

În consecință, disponibilitatea serviciilor va fi drastic redusă susține Uber, în timp ce pasagerii nu vor putea folosi aplicația Uber așa cum au fost obișnuiți din momentul în care s-a lansat în România acum 9 ani. Schimbările vor afecta timpii de așteptare, influențând creșterea costurilor. Călătoriile cu Uber vor fi mai puțin accesibile și convenabile. 

Uber Melc imită experiența comandării unei curse în cazul în care propunerile vor fi implementate.

În timpul utilizării aplicației, pasagerii vor fi întâmpinați de un mesaj conținând informații despre propunerile curente pentru legea transportului alternativ. După închiderea mesajului, pe 18 martie utilizatorii vor vedea în aplicație în majoritatea timpului doar produsele UberX și Uber Melc. 

Care sunt caracteristicile produsului? 

• Număr limitat de vehicule disponibile; 

• Timpi de așteptare mult mai mari;

• Costuri ridicate semnificativ. 

Zeci de mii de șoferi vor fi afectați de schimbări

„Prin Uber Melc vrem să ilustrăm cum va arăta peisajul mobilității urbane dacă noile propuneri pentru OUG 49/2019 vor fi implementate. În timp ce zeci de mii de șoferi vor fi afectați de schimbări, pasagerii vor avea timpi de așteptare foarte mari, dar și creșteri semnificative de costuri pentru călătoriile lor, acestea fiind două schimbări majore care vor influența înlăturarea unui serviciu esențial pentru mulți dintre ei. Cei care utilizează Uber pentru a preîntâmpina lipsa locurilor de parcare, care își trimit copiii la grădiniță alături de bunici, care merg la birou sau pur și simplu au de rezolvat ceva în oraș nu vor mai putea folosi un serviciu pe care l-au accesat de aproape un deceniu, la simpla apăsare a unui buton. Invităm utilizatorii să încerce Uber Melc pentru a înțelege impactul pe care îl pot avea noile propuneri, întrucât aceasta poate deveni singura variantă pentru transportul alternativ în România”, spune Ana Maria Borlovan, Head of Driver Operations la Uber pentru Europa Centrală și de Est. 

Cum funcționează Uber Melc: 

• Deschide aplicația Uber

• Vei vedea mesajul informativ pe ecran

• Accesează link-ul pentru mai multe detalii

• Închide mesajul și selectează Uber Melc 

• Așteaptă mult timp pentru o cursă scumpă 

• Urmărește traseul și partajează locația și timpul de sosire cu o persoană de încredere 

• Plătește prin card sau cash 

• Evaluează cursa și oferă feedback 

• Vei primi factura pe email sau o poți descărca din aplicație

În aplicația Uber putem vedea care ar fi diferența de preț cu noile reglementări. Dacă în mod normal o cursă ne-ar costa 35 de lei, prețul cu Uber Melc sare de 230 de lei, potrivit calculelor companiei de ridesharing.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 6 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Uber lansează Uber Melc. Cât ar costa o cursă de 35 de lei după modificările drastice pregătite de Guvern. Reacția companiei la noile reglementări