Antena Meniu Search
x

Guvernul vrea să schimbe regulile în ridesharing. Şoferii ameninţă că vor renunţa să mai ofere astfel de servicii

Protestul taximetriştilor n-a rămas fără ecou. Guvernul vrea să schimbe regulile în ridesharing, spre nemulţumirea multor şoferi care au anunţat deja că vor renunţa să mai ofere astfel de servicii. 

Cosmina Balint
de Cosmina Balint

la 11.03.2024, 13:33

Vezi și

Una dintre măsurile propuse în Ordonanţă este ca şoferii de ridesharing să nu mai poată practica transportul alternativ decât în judeţele în care au maşina înmatriculată. De asemenea, aceştia nu vor mai putea încheia contracte de comodat ori să închirieze maşini şi vor fi nevoiţi să facă acest lucru cu maşini personale.

În urma protestelor taximetriştilor se va putea schimba şi taxa de autorizaţie pe care şoferii trebuie să o aibă. Dacă până acum plăteau 300 de lei pentru trei ani de autorizaţie, vor putea fi obligaţi să plătească 1.000 de lei pentru cinci ani de autorizaţie.

Toate aceste măsuri sunt în dezbatere publică până pe 19 martie, apoi vor putea deveni obligatorii dacă OUG va fi adoptată de Guvern. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Guvernul vrea să schimbe regulile în ridesharing. Şoferii ameninţă că vor renunţa să mai ofere astfel de servicii