Antena Meniu Search
x

Avem guvern nou şi o nouă listă de promisiuni din partea miniştrilor

Noul ministru de Finanţe elimină declaraţia 600.

Vezi și

Noul ministru de Finanţe elimină declaraţia 600, dar nu ştim ce se va întâmpla cu cei circa 20 de mii de români cu profesii liberale care deja au depus-o la Fisc. Iar şeful de la Transporturi promite autostrăzi, dar spune că e mai important timpul său la minister decât vizitele pe şantiere.

Avem Guvern nou, teoretic, acelaşi program de guvernare. Însă, încă de la prima declaraţie în Parlament, ceva se schimbă. Prim-Ministrul, Viorica Dăncilă, a anunţat că mult controversata declaraţie 600 va fi anulată. Dar nu a precizat şi ce vor face cei care deja au depus-o. Şi nu este singura întrebare care, deocamndată, rămâne fără răspuns: 

Ce se va face din ce se promite? Le luăm pe rând. Fostul ministru Florian Bodog ne asigura că vom avea anul acesta opt spitale regionale în întreaga ţara. Un proiect care există încă din 2005, când s-a făcut de altfel si primul studiu de fezabilitate. Câte avem? Nici măcar unul. Iar astăzi, nici că s-a mai pomenit de vreun termen limită pentru acest proiect. Sorina Pintea, noul ministru, păstrează promisiunea. Cu declaraţia: se poate! Şi... cam atât. 

Apoi, neimpozitarea salariilor medicilor. Propunere tot a fostului ministru. Ar rămâne o prioritate. Însă n-aş putea să vă spun de când se va întâmpla acest lucru. Ministerul Educaţiei... În comisia de audieri, noul ministru, Valentin Popa şi-a început pledoaria cu această promisiune:  "Elevii şi studenţii trebuie învăţaţi cum să înveţe. Numai aşa vom reuşi să diminuăm analfabetismul diminual din România." Ne-o spune, citind bineînţeles, de pe foaie, domnul ministru. Iată, ce se întâmplă când nu citeşte...

Pe acelaşi subiect

Cu PANGLICĂ sau fără... Valentin Popa vrea sa modernizeze 2.500 de şcoli din ţară. Probabil sunt cele lăsate de fostul ministru, Liviu Pop, pe lista celor cu toaleta în curte. Dar....bine că ne-a măcar manual la sport.

La Economie... nu se mai face economie. Creşte salariul minim net, dar nu oricum. Dănuţ Andruşca, noul ministru, vrea să adauge câte 100 de lei în fiecare an, iar în cazul celor cu studii superioare, câte 150 de lei. Acum depinde şi câţi ani va rămâne în funcţie... Experienţa nu arată bine! Fostul ministru, Gheorghe Şimon, ne promitea pensia minimă de 650 de lei pe lună. Ei bine, nu a ajuns nici măcar la 530 de lei. 

Şi la transporturi stăm bine. 150 de kilometri de autorstradă vom avea în 2018. Momentan, pe hârtie! Pentru că planul era al vechiului ministru. Asta în contextul în care, în ultimii 4 ani, s-au construit 27 de kilometri de autostradă. Nu mai vorbim despre câte tronsoane s-au închis. Ce spune noul ministru despre verificarea în teren: "Eu apreciez că minutul de lucru al unui ministru al Transporturilor e mult prea scump pentru a petrece ore în şir călătorind către diverse şantiere."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Avem guvern nou şi o nouă listă de promisiuni din partea miniştrilor