Antena Meniu Search
x

Cascada de gheaţă din Vărşag, noua atracţie din Harghita. Fenomenul rar a atras turiştii în zonă

O sculptură în gheaţă! Aşa arată Cascada Vărşag din judeţul Harghita, după ce temperaturile joase au făcut să îngheţe apa.

Vezi și

O sculptură în gheaţă! Aşa arată Cascada Vărşag din judeţul Harghita, după ce temperaturile joase au făcut să îngheţe apa care de obicei cade în două trepte. Acest spectacol natural a atras imediat turiştii.

În câteva locuri, apa continuă să curgă. Dar în mare parte Cascada Vărşag s-a transformat într-o perdea de ţurţuri. Pentru că cele şapte izvoare care o alimentează sunt în apropiere, apa este limpede, iar gheaţa care se formează iarna este transparentă.

Formarea perdelei de gheaţă a atras imdiat turiştii. Cascada din Harghita este deja vestită pentru priveliştile pe care le oferă, însă spectacolul de acum este unul special.

Turiştii s-au grăbit să imortalizeze fenomenul rar, o privelişte care nu a avut încă de suferit de pe urma vizitatorilor.

Nu acelaşi lucru se poate spune, însă, despre Cascada Clocota, din Hunedoara. Formată din apă termală, care nu îngheaţă iarna, cascada oferă, pe lângă spectacolul aburilor, priveliştea dezolantă a unui covor de gunoaie.  

Gunoaie care, potrivit autorităţilor, nu pot fi colectate, deoarece sunt adunate pe terenurile proprietarilor din zonă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Cascada de gheaţă din Vărşag, noua atracţie din Harghita. Fenomenul rar a atras turiştii în zonă