Antena Meniu Search
x

România are un Guvern nou! Parlamentul a învestit executivul condus pentru prima oară în istorie de o femeie

Cu 282 de voturi pentru, 136 împotrivă şi o abţinere, al treilea cabinet al coaliţiei PSD ALDE a trecut de emoţiile din Parlament.

Vezi și

Cu 282 de voturi pentru, 136 împotrivă şi o abţinere, al treilea cabinet al coaliţiei PSD ALDE a trecut de emoţiile din Parlament. Iar peste doar 30 de minute, guvernul condus de Viorica Dăncilă va depune jurământul de credinţă la Palatul Controceni. Aşa se termină cea mai lungă zi pentru miniştrii care astăzi au dat testul audierilor. S-au întrecut în bâlbe şi promisiuni despre care realitatea ne-a învăţat că sunt greu de pus în practică. De mâine, când îşi încep oficial activitatea, ne vor arăta tot ce pot. 

"Cât timp voi fi prim-ministru, nicio altă instituţie şi niciun alt pol de putere nu va mai putea spune guvernului ce are de făcut." Este promisiunea celui de-al treilea premier propus de PSD, în ziua în care a primit votul Parlamentului. Şi în care cei 27 de miniştri au trecut rând pe rând testul audierilor fulger, în comisiile de specialitate. Nu au lipsit momentele controversate. 

Audierea ministrului propus pentru Educaţie a început cu scandal. Trei deputaţi PNL au venit cu panglici în faţa lui Valentin Popa, o trimitere ironică la una dintre erorile gramaticale comise de noul ales. 

Nu doar greşelile gramaticale l-au făcut celebru pe Valentin Popa, ci şi afacerile pe care le are cu liderul PSD care l-a propus în fruntea ministrului Educaţiei. Universitatea „Ștefan cel Mare", unde Popa este rector, achiziţionează servicii de catering tocmai de la Fălticeni, de la o pensiune care aparţine senatorului Ioan Stan, preşedintele PSD Suceava. 

Pe acelaşi subiect

Vedeta Guvernului Dăncilă, Petre Daea a avut atât de multe planuri de prezentat, încât nu a mai rămas timp pentru întrebări. 

Nici ministrul propus pentru românii de pretutindeni, Natalia Intotero nu a părut dispusă să răspundă întrebărilor incomode. Ministrul propus pentru portofoliul de la Economie, Dănuț Andrușcă, a citit din foi o listă lungă de proiecte, iar când a fost luat la întrebări, s-a încurcat.

Emoţiile afişate în comisie nu s-au risipit nici la finalul audierilor. 

După ce a câştigat votul de încredere al Parlamentului, Viorica Dăncilă a primit un buchet de trandafiri roşii de la Organizaţia de Femei PSD.

Toţi cei propuşi au primit aviz favorabil. Iar după jurământul de învestitură, îşi vor începe activitatea la Palatul Victoria.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » România are un Guvern nou! Parlamentul a învestit executivul condus pentru prima oară în istorie de o femeie