Antena Meniu Search
x

Bacalaureat 2019. O nouă zi de examen pentru absolvenţii de liceu

Elevii au avut de rezolvat subiectele probei obligatorii a profilului. Asta înseamnă că tinerii care au terminat o clasă cu profil real au susţinut examenul la matematica, iar cei care au terminat o clasă cu profil umanist, pe cel la istorie.

de Redactia Observator

la 06.07.2019, 16:17

Vezi și

Elevii au avut de rezolvat subiectele probei obligatorii a profilului. Asta înseamnă că tinerii care au terminat o clasă cu profil real au susţinut examenul la matematica, iar cei care au terminat o clasă cu profil umanist, pe cel la istorie. Din cauza emoţiilor, unii dintre ei au uitat tot ce au învăţat. Alţii s-au trezit dis-de-dimineaţă ca să mai repete puţin.

Dimineaţa a început cu emoţii mari pentru tinerii care au dat proba de matematică la bacalaureat. Speriaţi de rezultatele din anii trecuţi, majoritatea spun că s-au pregătit intens tot anul.

În timp ce majoritatea au sperat să pice un subiect "uşor", au fost şi elevi care ştiau exact de ce se tem.

În funcţie de specializare, matematică-informatică, ştiinţele naturii sau tehnologică, elevii au primit subiecte diferite. Ei au avut de rezolvat trei subiecte, fiecare însumând 30 de puncte, iar 10 puncte vor fi din oficiu.

Zi de examen a fost şi pentru absolvenţii de profil umanist. În cazul lor, proba oblogatorie este istoria. Iar emoţiile şi-au spus cuvântul. Au fost însă şi elevi care au păşit cu încredere în sala de examen.

Unul dintre subiecte a fost despre comunism. Mâine, joi, elevii dau ultima probă a bacalaureatului, proba la alegere dintre materiile de profil.

Pentru a fi declarat promovat un absolvent de liceu trebuie să susţină toate probele, să obţină minimum nota 5 la fiecare dintre acestea şi o medie de cel puţin 6. Rezultatele vor fi afişate la începutul săptămânii viitoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Educatie » Bacalaureat 2019. O nouă zi de examen pentru absolvenţii de liceu