Antena Meniu Search
x

Video Copiii din Gorj, convinşi să vină la şcoală după ce li s-a promis o masă caldă. Programul dă roade, absenteismul fiind în scădere

În timp ce în şcolile din mai multe judeţe cornul şi laptele nu mai ajung la elevi, în Gorj, sute de copii sunt aşteptaţi la şcoală cu... mâncare gătită. Programul îşi dovedeşte deja eficienţa. Elevii nu mai lipsesc de la ore atraşi şi de masa caldă. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 12.12.2022, 14:19

Vezi și

În judeţul Gorj sunt 5 localităţi incluse în acest program, iar elevii primesc o masă caldă în fiecare zi. Sunt peste 1000 de copii care provin din zone defavorizate, pentru care mâncarea gătită este un motiv în plus să meargă la şcoală.

Rata absenteismului scade datorită programului 

Deja se vede în statistici că a scăzut absenteismul şcolar, odată ce a fost implementat acest proiect. La nivel naţional sunt în total 350 de şcoli în acest program. Meniul costă 15 lei, ar banii sunt decontaţi de Guvern.

În schimb, proiectul "cornul şi laptele" nu funcţionează în prezent decât în 22 de judeţe. În judeţul Gorj, 28.000 de şcolari aşteaptă să primească laptele şi cornul dar nu le-au mai primit din 2019. Consiliul Judeţean a scos de mai multe ori la licitaţie contractul, dar furnizorii nu s-au prezentat, invocând sumele prea mici: se alocă 1 leu şi 11 bani pentru lapte şi 65 de bani pentru corn.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Educatie » Copiii din Gorj, convinşi să vină la şcoală după ce li s-a promis o masă caldă. Programul dă roade, absenteismul fiind în scădere