Antena Meniu Search
x

Video Copiii pot participa la cursuri de percuţie şi de dezvoltare personală la Şcoala de Vară FDVDR

Vacanţa de vară poate fi şi prilej de învăţare, pentru cei mici. În Grădina Valorilor Româneşti, mai mulţi copii au învăţat să bată toba şi au avut parte de cursuri de dezvoltare personală. Totul în cadrul atelierelor de vacanţă susţinute de Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României şi Opera Comică pentru Copii.

de Redactia Observator

la 02.08.2021, 08:46

Vezi și
  • Cursurile Şcolii de Vară FDVDR ţin până pe 28 august.

Weekendurile sunt un prilej de bucurie pentru copiii din Bucureşti. Cei mici au parte de numeroase surprize, spectacole și activități educative.

Valentin Otiron, actor: Vom învăța să batem la tobe, percuție. A venit Paul Luculescu de la Opera Comică pentru Copii şi ne învaţă ritmuri noi. Batem din palme, avem tobe, batem din picioruşe, din tot ce putem. 

Copiii au fost fascinați de atelierul de percuție. Au bătut la tobe africane, au cântat și au dansat.

Paul Luculescu, percuționist: Le-am explicat niște ritmuri foarte simple, pe care le-am făcut la aceste instrumente, se numesc tobe africane, în traducere djembe.

În cadrul atelierului de pictură, copiii au fost transformați în personaje de poveste: "La atelierul de pictură facem copiii să trăiască o fantezie. Ei pot să devină orice personaj îşi doresc, orice animăluţ".

Cursurile de la Şcoala de Vară a Fundaţiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României ţin până pe 28 august

Cei mici au avut parte și de un atelier de dezvoltare personală. Au învățat cum să își stăpânească emoțiile.

Miriam Aldea, profesor: O să facem câteva joculețe, o să implicăm și emoțiile. O să le spun câteva despre gestionarea lor şi sunt curioasă câţi dintre ei ştiu care sunt emoţii pozitive şi care sunt emoţii negative.

Școala de Vară FDVDR se desfăşoară până pe 28 august şi oferă o mulţime de activităţi educative pentru copii: tabere de știință distractivă, spectacole de teatru și magie, ateliere de artă și creație, dar și cursuri de dezvoltare personală și activități de explorare și cunoaștere, care dezvoltă inteligența și creativitatea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Educatie » Copiii pot participa la cursuri de percuţie şi de dezvoltare personală la Şcoala de Vară FDVDR