Antena Meniu Search
x

Părinţii cer închiderea "de urgenţă" a şcolilor în localităţile unde rata de incidenţă depăşeşte 6 la mie. Scrisoarea adresată miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii

Părinţii sunt îngrijoraţi de situaţia epidemiologică din Bucureşti şi din întreaga ţară, de altfel, şi cer închiderea şcolilor acolo unde rata de incidenţă a trecut de 6 la mie.

De Redactia Observator la 08.10.2021, 14:43
Vezi și

Federaţia Naţională a Părinţilor a trimis o scrisoare deschisă către Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, şi către Attila Cseke, ministrul Sănătăţii, în care cer ca şcolile să fie închise în localităţile în care rata de incidenţă depăşeşte 6 la mia de locuitori.

"Vă adresăm rugămintea ca, în interesul superior al copiilor/elevilor, să dispuneţi în regim de urgenţă modificarea Art. 6 din Ordinul nr. 5338/1082/1.10.2021, în sensul permiterii suspendării activităţilor didactice cu prezenţă fizică a elevilor la nivelul unităţilor de învăţământ preuniversitar, în localităţile în care rata incidenţei este mai mare de 6/1000 de locuitori", se arată în scrisoarea adresată celor două ministere.

Rata de incidență în Bucureşti a ajuns la 11,49 la mie

Pe acelaşi subiect

Incidenţa cumulată a cazurilor de coronavirus la nivelul municipiului Bucureşti a ajuns la 11,49 infectări la mia de locuitori, potrivit DSP Bucureşti. Joi, DSP a transmis că rata de infectare în Bucureşti pentru ziua în curs este de 11,49 cazuri la mia de locuitori. Miercuri, incidența în Capitală a fost de 10,93 la mia de locuitori.

Ministrul Educaţiei anunţă că 77,5% dintre părinţi nu vor vaccinare pentru copiii lor. Cîmpeanu: "Este o realitate tristă"

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, miercuri, că, după centralizarea a 290.000 de chestionare completate de părinţii elevilor care ar putea fi vaccinaţi, 77,5% dintre aceştia au răspuns cu ”Nu”. ”Este o realitatea tristă”, a transmis ministrul, notează news.ro.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a anunţat, miercuri, că au fost centralizate 290.000 de chestionare privind intenţia de vaccinare. Rezultatele arată că 7,5% dintre răspunsuri sunt cu ”Da”, 15% sunt indecişi şi 77,5% sunt cu ”Nu”. ”Avem circa 22.000 de răspunsuri cu Da din partea elevilor, răspunsuri completate de părinţi, 44.000 de indecişi, şi 244.000 de răspunsuri cu Nu. Aceasta este realitatea, pe care am preferat să o comunic cât se poate de transparent, deşi este o realitate tristă”, a anunţat Sorin Cîmpeanu.

Vaccinarea în şcoală, până la finalul lunii noiembrie

Potrivit acestuia, datele pentru cei care doresc vaccinare vor fi trimise către CNCAV pentru a se constitui echipe mobile de vaccinare. Această oportunitate de vaccinare în şcoală va fi până la finalul lunii noiembrie.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Educatie » Părinţii cer închiderea "de urgenţă" a şcolilor în localităţile unde rata de incidenţă depăşeşte 6 la mie. Scrisoarea adresată miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii