Antena Meniu Search
x

Video "Patru la purtare pentru guvernare". Mii de profesori au ieşit pe străzi pentru a cere creşterea salariilor: dascălii ameninţă cu greva generală

Mii de profesori au ieşit pe străzile celor mai mari oraşe din ţară pentru a-şi striga nemulţumirile. Cea mai importantă revendicare este cea legată de creşterea salariilor. În caz contrar, dascălii ameninţă cu grevă generală.

de Redactia Observator

la 24.03.2023, 08:16

Vezi și

"Şcoala moare în nevoi, voi vă bateţi joc de noi!" sau "Patru la purtare pentru guvernare" sunt doar câteva din mesajele celor 80 de dascăli ce au venit la Oradea din întreg judeţul și au scandat in fața prefecturii. "După 37 de ani de muncă - 3.275 de lei, studii superioare, secretar 1. Noi nu avem nici un spor. Le cerem sporul de complexitate, sporul de ecran. Nu am beneficiat niciodată de el", a declarat o secretară.

Sindicaliștii spun că protestele vor continua şi în lunile următoare și urmează pichetarea sediului Guvernului, dar şi un marș de protest în București

Aceştia speră că măcar jumătate din cerinţele lor să fie îndeplinite. În caz contrar nu se vor opri aici. "Nu ştiu dacă se va realiza jumătate, noi vom continua cu acţiunile de protest", a declarat Radu Hora – prim-vicepreședinte FSLI. Sindicatele spun că profesorii sunt batjocoriţi de guvernați și prin decontarea a doar jumătate din naveta făcută la unitățile de învățământ.

Şi profesorii clujeni au ieşit la protest în faţa prefecturii. Peste 400 de salariaţi au cerut majorarea veniturilor, indexarea anuală a salariilor cu rata inflației și acordarea de sporuri. "Educaţia este Cenuşăreasa invăţământului şi este ultima în bugetul României. Un director la ora actuală are un salariu mai mic decât un profesor care predă la clasă", a declarat Lucia Cojocaru - președinta Sindicatului Liber al Învățământului Preuniversitar Clujean.

Şi dascălii din Timişoara s-au alăturat colegilor din toată ţara şi şi-au cerut drepturile. În faţa atâtor scumpiri profesorii cer salarii mai mari şi plata orelor suplimentare. "Munca noastră se reflectă în elevii noştri. Dacă tu nu eşti satisfăcut de un salariu decent, atunci nici la serviciu nu dai randament", spune o profesoară. Sindicaliștii spun că protestele vor continua şi în lunile următoare și urmează pichetarea sediului Guvernului, dar şi un marș de protest în București în luna mai.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Educatie » "Patru la purtare pentru guvernare". Mii de profesori au ieşit pe străzi pentru a cere creşterea salariilor: dascălii ameninţă cu greva generală