Antena Meniu Search
x

Profesorii stau la cozi interminabile la Poliţie pentru cazierul judiciar

Este coadă la secţiile de Poliţie, după ce toţi profesorii au fost obligaţi să prezinte, la începutul anului şcolar, cazierul judiciar. O adeverinţă care să confirme că persoanele care lucrează cu cei mici nu au comis infracţiuni sexuale şi că nu se regăsesc în registrul naţional al violatorilor.

de Redactia Observator

la 07.09.2019, 23:36

Vezi și

Este coadă la secţiile de Poliţie, după ce toţi profesorii au fost obligaţi să prezinte, la începutul anului şcolar, cazierul judiciar. O adeverinţă care să confirme că persoanele care lucrează cu cei mici nu au comis infracţiuni sexuale şi că nu se regăsesc în registrul naţional al violatorilor. În timp ce unele cadre didactice spun că sunt discriminate, altele reclamă proasta organizare. 

Un demers bun, dar imposibil de pus în practică. Aşa cataloghează profesorii Registrului national al personelor care au comis infracţiuni asupra minorilor. Sunt nemulţumiţi pentru că trebuie să se înghesuiască la secţiile de poliţie ca să obţină actele cu doar două zile înainte să înceapă şcoala. 

Şi nu este vorba doar despre cadrele didactice. De pe 20 iunie, de când legea a intrat în vigoare, toţi cei care interacţionează cu minorii la serviciu sunt puşi să prezinte aceste acte. Este vorba despre cei care lucrează în învăţământ, asistenţă socială şi sănătate.

Momentan, regula este obligatorie pentru angajaţii nou veniţi în sistem. Chiar dacă un registru digital nu există. Adeverinţa este emisă de poliţie şi are o valabilitate de şase luni. 

Dacă angajatul a comis infracţiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra miorilor, va fi eliminat din sistem. Cel puţin acesta este planul celor de la Educaţie, care au anunţat că săptămâna viitoare vor trimite o nota informativă către toate inspectoratele judeţene în care să explice în detaliu legea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Educatie » Profesorii stau la cozi interminabile la Poliţie pentru cazierul judiciar