Antena Meniu Search
x

Simulare Bacalaureat 2023. Probele pentru elevii de clasa a XII-a încep luni, 27 martie

Simulare Bacalaureat 2023. Luni, 27 martie, încep probele din cadrul simulării examenului național de Bacalaureat, anul școlar 2022-2023, cu cea la Limba şi literatura română, a anunţat Ministerul Educaţiei. Pe 28 martie, elevii vor da simularea la proba obligatorie a profilului, iar pe 29 martie proba la alegere. Simularea pentru proba scrisă a examenului de limbă maternă este programată pe 30 martie. Elevii vor afla rezultatele obţinute la simularea examenului naţional de Bacalaureat joi, 6 aprilie. 

de Redactia Observator

la 24.03.2023, 15:24

Accesul elevilor de clasa a XII-a în săli este permis până la ora 8.30. Probele încep la ora 9.00. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, începând din momentul în care s-a finalizat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Simularea probelor scrise ale examenului național de bacalaureat 2023 se organizează la următoarele disciplinele: limba și literatura română, limba și literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale), matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie și filosofie.

Simulare Bacalaureat 2023. Calendarul probelor

Facebook/Ministerul Educaţiei

Elaborarea subiectelor de la simularea examenului de Bacalaureat 2023

Subiectele sunt elaborate pe baza conținuturilor şi a competențelor asociate acestora, conform programelor aprobate de Ministerul Educației, arată edu.ro. Obiectivele urmărite prin organizarea simulărilor sunt familiarizarea elevilor cu rigorile unei examen real și optimizarea rezultatelor obţinute de către elevi la finalul studiilor gimaziale/liceale.

Subiectele și baremele de la simularea probelor scrise ale examenului național de bacalaureat 2023 vor fi disponibile în fiecare zi, după afişarea acestora, pe subiecte.edu.ro, dar şi pe site-ul nostru, observatornews.ro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Educatie » Simulare Bacalaureat 2023. Probele pentru elevii de clasa a XII-a încep luni, 27 martie