Antena Meniu Search
x

Sorin Cîmpeanu: Școlile vor funcționa cu prezență fizică în localitățile cu incidența sub 3 la mie, indiferent de vaccinarea în rândul personalului

Școlile din localitățile cu o rată de incidență a cazurilor de COVID sub 3 la mia de locuitori vor putea funcționa cu prezență fizică, fără să se mai țină cont de rata de vaccinare a personalului din unitățile de învățământ, a anunțat, joi, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 18.11.2021, 19:32

Sorin Cîmpeanu: Școlile vor funcționa cu prezență fizică în localitățile cu incidența sub 3 la mie, indiferent de vaccinarea în rândul personalului
Sorin Cîmpeanu: Școlile vor funcționa cu prezență fizică în localitățile cu incidența sub 3 la mie, indiferent de vaccinarea în rândul personalului - Mediafax Foto / Eduard Vinatoru via Hepta

Sorin Cîmpeanu a anunțat că se pregăteşte o decizie a CNSU, astfel încât să fie permisă prezenţa fizică în localităţile cu rata de infectare mai mică de 3 la mie, indiferent de rata de vaccinare a personalului.  

”Este în curs de pregătire o hotăre CNSU prin care MEN şi MS sunt abilitate să modifice ordinul comun, astfl încât s fie permisă prezenţa fizică în şcoli şi grădiniţe în localităţile unde rata de incidenţă este sub 3 la mie, fără a depinde de rata de vaccinare a personalului din învăţământ”, a declarat Sorin Cîmpeanu. 

Potrivit acestuia, 1.724 de localităţi din România au rata de infectare sub 3 la mie. 

”Apreciez evoluţia ratei de vaccinare în rândul personalului din învăţământ, apreciez ca fiind important progresul făcut la vaccinarea elevilor”, a mai declarat Sorin Cîmpeanu.  

Pe acelaşi subiect

Peste 400 de mii de elevi s-au vaccinat anti-Covid în România

Potrivit acestuia, sunt vaccinaţi 407.000 elevi, reprezentând 33 la sută din numărul total de elevi eligibili, cu vârsta peste 12 ani.  

În ultimele 24 de ore, peste 88.800 de persoane au fost vaccinate anti-Covid, 23.844 dintre ele cu prima doză sau cu serul Johnson&Johnson.

De asemenea, 40.369 persoane au primit cea de-a doua doză de vaccin, iar 24.665 cu cea de-a treia doză. Până acum au fost folosite 14.160.109 doze de vaccin, fiind imunizate cu schemă completă 7.069.119. Alte 7.558.370 persoane sunt vaccinate cu o doză, iar 1.272.403 cu cea de-a treia doză.  

Sorin Cîmpeanu, despre testele de salivă din școli

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi seara că școlile vor decide dacă au capacitatea logistică de a face testele de salivă, în caz contrar responsabilitatea urmând a cădea pe umerii părinților. Acesta a precizat că testele vor ajunge în unitățile de învățământ începând cu săptămâna viitoare.

"Atunci când există dorinţa colegilor cadre didactice pentru a fi administrate în şcoală, este nevoie şi de acordul părinţilor. Acesta va fi exprimat printr-un formular, care va fi elaborat de Ministerul Sănătăţii", a mai afirmat ministrul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Educatie » Sorin Cîmpeanu: Școlile vor funcționa cu prezență fizică în localitățile cu incidența sub 3 la mie, indiferent de vaccinarea în rândul personalului