Antena Meniu Search
x

Ministrul Educaţiei vrea excepţie de la regulă: Unde rata de infectare este sub 3 la mie să se poată renunța la pragul de vaccinare de 60% a personalului

Într-o declaraţie susţinută luni, Sorin Cîmpeanu a anunţat că îşi doreşte ca şcolile din localităţile unde rata de incidenţă este mai mică de 3 la mie să poată funcţiona în format fizic, indiferent de pragul de vaccinare al personalului din unităţile de învăţământ.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 08.11.2021, 16:34

Practic, toţi elevii din localităţile unde incidenţa nu depăşeşte 3 la mia de locuitori vor putea merge fizic la şcoală, chiar dacă pragul de vaccinare al personalului din şcoli nu depăşeşte 60%.

"Un alt neajuns...există localităţi în care rata este 0 sau tinde spre 0. În acele localităţi se înregistrează cele mai mari dificultăţi din perspectiva accesului  la internet, din perspectiva continutului digital si a formării profesorilor. În acest condiţii, în calitate de Ministru al Educaţiei am cerut Guvernului să completăm ordinul comun cu titlu de excepţie unde rata este mai mică de 3 la mie să se renunţe la pragul de 60%", a spus Sorin Cîmpeanu.

După două săptămâni de vacanță, școlile și grădinițele şi-au redeschis de dimineaţă porţile. Însă nu toți elevii s-au întors în bănci. O treime din unitățile de învățământ din țară își vor desfășura orele în online. Ministrul Educaţiei a anunţat că ar putea schimba din nou regula pragului minim de vaccinare.

Declaraţia lui Sorin Cîmpeanu

Pe acelaşi subiect

Nu am considerat acceptabilă varianta cu păstrarea tuturor unităţilor închise.  Am stabilit un criteriu de departajare - a fost identificat ca fiind rata de vaccinare in rândul personalului. Este un criteriu care nu este ideal, care are o serie de neajunsuri, da conntribuie la un mediu mai sigur pentru elevi şi profesori. 

A fost propusă valoarea de 70% rata de imunizare conform reglementarilor OMS. Având in vedere dificulatea monitorizării persoanelor trecute prin boala, s-a ajuns la concluzia că se poate compensa diferenţa până la 60% fără a lua în considerare persoanele trecute prin boală.

1000 de şcoli şi grădiniţe de stat şi private au făcut în aşa fel încât rata de vaccinare a depăşit 60%, aşadar, azi 4847 de unităţi au fost deschise cu prezenţă fizică. Peste 2 milioane de elevi şi perşcolari au avut şansa prezenţei fizice", a adăgat ministrul Educaţiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Educatie » Ministrul Educaţiei vrea excepţie de la regulă: Unde rata de infectare este sub 3 la mie să se poată renunța la pragul de vaccinare de 60% a personalului