Antena Meniu Search
x

Sorin Cîmpeanu vrea să schimbe regula privind pragul de vaccinare, după ce şcoala a reînceput cu o treime din elevi în online

După două săptămâni de vacanță, școlile și grădinițele şi-au redeschis de dimineaţă porţile. Însă nu toți elevii s-au întors în bănci. O treime din unitățile de învățământ din țară își vor desfășura orele în online. Ministrul Educaţiei a anunţat că ar putea schimba din nou regula pragului minim de vaccinare.

Vezi și

Aproape 2 milioane de copii s-au întors astăzi în bănci. Vorbim despre cei care învaţă în şcolile unde angajaţii sunt vaccinaţi în procent mai mare de 60%. În Capitală, 75% dintre unităţile de învăţământ şi-au primit de dimineaţă elevii. 

În Maramureş, 134 de unități şcolare au început de astăzi cursurile fizic în timp ce un număr de 53 au rămas online. 

Simona Vasiac, reporter Observator: Părinţii nu au avut o reacţie în acord cu pragul de vaccinare, astfel că pe ultima sută de metri au fost nevoiţi să găsească soluţii pentru copiii care au rămas acasă în online. Prima zi de şcoală a însemnat şi multe verificări din partea ministerului.

Ce părere au elevii despre şcoala online

Pe acelaşi subiect

Dacă pentru părinţi începutul şcolii este o veste bună, printre elevi părerile sunt împărţite. 

Reporter: Vă place online sau la şcoală?

Elev: La şcoală. Păi dacă facem online nu prea înţelegem..

Elev: Eu zic că online. Pentru că poţi face de oriunde, nu doar de acasă.

Elev: Online e un pic cam bine că nu trebuie să stai cu masca 4 ore.

Testele pentru şcoli se lasă aşteptate. 

Regula privind pragul de vaccinare s-ar putea modifica

O altă problemă este legată de incidenţa COVID în localitate. Aceasta nu a fost luată în calcul atunci când s-au decis criteriile reîntoarcerii în bănci. Aşa se face că în localităţi cu incidenţă mică, şcolile au rămas închise dacă personalul didactic nu s-a vaccinat într-un procent suficient.  

Însă după ce prima zi de şcoală după vacanţe a adus în clase doar două treimi dintre elevi, ministrul Sorin Câmpeanu a anunţat că ar putea schimba din nou regula.

Mai exact, elevii din localităţile cu o rată de incienţă sub 3 la mia de locuitori ar putea să vină la şcoală fizic, indiferent dacă dascălii lor sunt vaccinaţi sau nu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Lucrările de la examenele naționale, corectate digitalizat. Credeţi că acum vor mai fi fraude?

Observator » Evenimente » Sorin Cîmpeanu vrea să schimbe regula privind pragul de vaccinare, după ce şcoala a reînceput cu o treime din elevi în online