Antena Meniu Search
x

Un elev din Prahova, la Olimpiada Naţională de Biologie, deşi a luat doar punctul din oficiu la faza judeţeană

Situaţie inedită în Prahova, unde un elev a ajuns să se califice la Olimpiada Națională de Biologie, deși în faza județeană a primit doar punctul din oficiu. Se pare că, din cauza emoţiilor, copilul a inversat rezultatele.

de Redactia Observator

la 20.05.2024 , 22:03

Un elev din Prahova, la Olimpiada Naţională de Biologie, deşi a luat doar punctul din oficiu la faza judeţeană

Potrivit Edupedu, la următoarea fază, elevul a reuşit să obţină un rezultat excepţional. Cum a fost însă posibil să treacă mai departe?

A inversat răspunsurile

 Ministerul Educației susține că din documentele analizate „a rezultat faptul că în cazul în care simbolurile de marcare a răspunsurilor corecte pe foaia de examen nu ar fi fost inversate, «din cauza emoțiilor și stării de sănătate a elevului » (cf. afirmației din petiția părintelui)”, elevul ar fi obținut de 90 puncte la etapa județeană a Olimpiadei de Biologie și nu 10 puncte cum a fost notat de comisie.

Articolul continuă după reclamă

„Din documentele analizate (petițiile părintelui adresate ME și analiza situației primite de la ISJ Prahova) a rezultat faptul că în cazul în care simbolurile de marcare a răspunsurilor corecte pe foaia de examen nu ar fi fost inversate, datorită emoțiilor și stării de sănătate a elevului (cf. afirmației din petiția părintelui), acesta ar fi obținut un scor de 90 puncte la etapa județeană a olimpiadei de biologie și nu 10 puncte, așa cum a fost notat de comisia județeană de organizare, evaluare şi de soluţionare a contestațiilor. Conform răspunsului ISJ Prahova: „Precizăm că în cazul în care elevul nu ar fi inversat simbolurile privind redactarea răspunsurilor corecte/greșite, punctajul obținut de acesta ar fi fost de 90 puncte”, este răspunsul dat de Ministerul Educației.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei
Credeţi că sunt pregătite autorităţile să facă faţă codului roșu de caniculă?
Observator » Educatie » Un elev din Prahova, la Olimpiada Naţională de Biologie, deşi a luat doar punctul din oficiu la faza judeţeană