Antena Meniu Search
x

Video Cannes 2023. Lista câştigătorilor: Regizoarea Justine Triet a luat marele premiu pentru pelicula "Anatomia unei căderi"

Cea de-a 76-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes şi-a desemnat aseară câştigătorii, dintre cele 21 de pelicule înscrise în competiţie. Palme d'Or a ajuns la regizoarea Justine Triet pentru pelicula "Anatomie d'une chute". Iar secţiunea Un Certain Regard, unde în alţi ani triumfau regizori români, câştigător a fost filmul "How to have sex", regizat de Molly Manning Walker. 

de Redactia Observator

la 28.05.2023, 12:38

Vezi și

Marea câştigătoare din acest an este Justine Triet cu pelicula "Anatomia unei căderi". În vârstă de 44 de ani, cineasta devine cea de-a treia femeie care pleacă acasă cu mult râvnitul trofeu, după Jane Campion şi Julia Ducournau. 

Justine Triet, regizoare: Sunt foarte onorată să câştig. Pur şi simplu nu-mi vine să cred. Acum, nu realizez ce mi se întâmplă, dar este un cadou extrardinar de mare pentru mine şi pentru echipa mea. 

Filmul este un thriller despre o scriitoare care încearcă să-şi dovedească nevinovăţia într-un proces în care este acuzată de moartea soţului ei. 

Marele Premiu pentru lung metraj a mers către regizorul britanic Jonathan Glazer pentru pelicula "Zona de Interes" ce reconstituie viaţa de familie a unui comandant dintr-un lagăr de exterminare de la Auschwitz.

Jonathan Glazer, regizor: Nu credeam că filmul va apărea atât de repede. Dar a reuşit şi festivalul chiar amplifică filmul şi nu putea să existe un început mai bun pentru producţia mea. 

La scurt metraje trofeul a ajuns la pelicula "27", regizată de Flóra Anna BUDA, iar la secţiunea "Un certain regard", câştigată în alţi ani şi de regizori români, acum marele premiu a fost obţinut de filmul "Cum să faci sex", regizat de Molly Manning Walker. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Entertainment » Cannes 2023. Lista câştigătorilor: Regizoarea Justine Triet a luat marele premiu pentru pelicula "Anatomia unei căderi"