Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Interviu exclusiv cu Leonardo DiCaprio şi Meryl Streep. Actorii vorbesc despre filmul "Don't Look Up"

Don't Look Up este fără doar şi poate, cel mai discutat film al momentului. Încă de la lansarea care a avut loc în România pe 23 decembrie, lumea s-a împărţit în două. Ori l-au plăcut foarte mult, ori l-au detestat. Leonardo Di Caprio şi Meryl Streep au vorbit despre filmul care a pus lumea pe jar în această perioadă.

de Redactia Observator

la 29.12.2021 , 18:25

  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Leonardo DiCaprio: A fost o adevărată oportunitate să lucrez la acest film. În afară de faptul că mi-am dorit să lucrez cu restul colegilor mei, să lucrez cu Adam, a fost cea mai bună decizie pe care am luat-o, să fac parte din producţia filmului în această perioadă dificilă pe care o traversăm cu toţii, o perioadă care a marcat istoria. Prin intermediul acestui film am recreat povestea, începem să ne analizăm pe noi, pe cei din jur, începem să fim mai atenţia la ştirile care apar în media, la acţiunile politicienilor şi să realizăm care vor fi consecinţele dacă nu luăm atitudine, dacă nu facem anumite schimbări. Am tot spus acest lucru, dar consider acest film ca pe un cadou nemaipomenit. Sunt întru totul de acord cu mesajul pe care îl transmite acest film. 

Meryl Streep​: Sunt foarte recunoscătoare pentru Adam McKay. Nici un alt regizor nu putea să transmită mesajul acestui film mai bine decât el, cu un asemenea umor. Spre deosebire de alţi regizori minunaţi el s-a pus în pielea telespecatorului şi a privit totul într-un mod onest. 

Leonardo DiCaprio: Am realizat că au trecut mai bine de 25-30 de ani de când nu am mai jucat împreună ceea ce este cu adevărat o nebunie. Meryl este una dintre cele mai mari actriţe ale tuturor timpurilor şi îmi aduc aminte cum mă plimbam pe platourile de filmare şi am fost fascinat de faptul că am putut lucra din nou împreună. M-am bucurat să o văd jucând, să o văd nu numai cum a creat acest personaj, dar şi modul în care a improvizat. A fost de-a dreptul nemaipomenit. 

Vezi și

Meryl Streep​: Ne-a dat foarte mult credit, ne-au lăsat să ne facem de cap. (...) Au fost atâţia oameni nemaipomeniţi cu care am lucrat pentru acest film. 

Pe acelaşi subiect

Leonardo DiCaprio: Cred că aceasta a fost cea mai bună parte. Faptul că au fost adunaţi la un loc atâţia actori buni, care au avut libertatea să se exprime. Şi apoi, am avut şi ajutorul din partea lui  Adam McKay care e un adevărat geniu. Apoi şi partea de editare, care e un alt proces miraculos în ceea ce priveşte partea artistică. Faptul că Adam a adunat toate aceste aspecte la un loc şi a transmis un mesaj societăţii, cum rezolvăm anumite probleme, ca de exemplu încălzirea globală. O idee briliantă! 

Leonardo DiCaprio joacă rolul lui Randall Mindy, un cercetător care, alături de studenta sa, Kate Dibiasky (rol interpretat de Jennifer Lawrence) descoperă o cometă periculoasă care va nimici omenirea. Cei doi încearcă să tragă semnale de alarmă, ajungând până la președintele Statelor Unite ale Americii, personaj interpretat de Meryl Streep.

În mod total neașteptat, cei doi se izbesc de ignoranța autorităților americane, președintele fiind mai degrabă interesat de campania electorală și de modul în care ar putea să benefecieze de pe urma acestei vești, în loc să facă demersuri pentru a evita impactul.

"Don't Look Up" a avut premiera în România pe 23 decembrie şi a stârnit reacţii pătimaşe. Unii consideră că filmul este vedeta lunii decembrie, în timp ce alţii spun că poate fi chiar surpriza anului. Inclusiv la Oscar-uri.  Are în jur de 30 de nominalizări, printre care patru Globuri de Aur. Pentru: Cel mai bun film de comedie, cel mai bun actor în rol principal (Leonardo DiCaprio), Cea mai bună actriță în rol principal (Jennifer Lawrence), Cel mai bun scenariu (Adam McKay). Filmul a câștigat deja premiul unor grupuri de critici din New York, Las Vegas și Detroit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Entertainment » Interviu exclusiv cu Leonardo DiCaprio şi Meryl Streep. Actorii vorbesc despre filmul "Don't Look Up"