Antena Meniu Search
x

Video "Don't Look up", pelicula care stârneşte numeroase reacţii. Cum s-au împărţit taberele după apariţia lungmetrajului

Don't Look up - Nu privi în sus!, este filmul sfârşitului de an! E o peliculă care stârneşte numeroase reacţii în rândul celor care au văzut-o. Cu o distribuţie stelară, lungmetrajul urmăreşte cum reacţionează omenirea după anunţul unui eveniment apocaliptic. Discuţii aprinse se poartă nu numai dacă filmul e bun sau prost, ci şi dacă lumea în care trăim este atât de meschină şi superficială, aşa cum este portretizată.

de Redactia Observator

la 27.12.2021, 21:21

Vezi și

Cu o distribuţie de Oscar, la propriu, din care fac parte Meryl Streep, Leonardo di Caprio sau Jennifer Lawrence, Don't look up nu avea cum să treacă neobservat. Nimeni nu se aştepta însă să genereze o dezbatere atât de aprinsă, mai ales în mediul online. Tabăra criticilor îl acuză pe regizorul Adam McKay de ipocrizie şi se întreabă de ce pledează pentru salvarea omenirii dacă o dispreţuieşte atât de mult.

Cele mai rele părţi sunt acelea în care se opreşte să ne arate ce fac oamenii pe telefoanele lor. Şi, în ciuda faptului că ( fenomenul fake news, n.r.) este un aspect central al poveștii sale, McKay nu se opreşte asupra lui. Există un cuvânt pentru asta: dispreț.  

Alţii consideră că Don't look up este o satiră inteligentă. "Don't Look Up este amuzant, bine-scris şi are o distribuţie minunată. Dar este atât de real, încât te deprimă"

Lungmetrajul care face furori

Pe acelaşi subiect

 În joc au intrat şi Cei de la platforma de streaming pe care poate fi văzut Don t look up. 

Don't look up începe cu doi astronomi necunoscuţi care descoperă că o cometă va lovi Pământul şi va duce la dispariţia omenirii. De aici urmează o avalansă de evenimente, care critică modul în care politcienii gestionează crizele, lipsa de reacţie a unei societăţi divizate şi radicalizate, dar şi goana după avuţie cu orice preţ a celor şi aşa bogaţi. În personaje unii cred că îi putem recunoaşte pe Donald Trump sau pe miliardarii Jeff Bezos ori Elon Musk. 

Controversa stârnită la nivel mondial s-a dovedit însă benefică şi Don t look up a devenit cel mai vizionat film în weekendul de Crăciun de pe platforma de video streaming online. Este şi unul dintre filmele favorite la Oscarurile de la anul. Criticii spun că are şanse să primească nominalizări la 10 categorii, printre care şi cea pentru cel mai bun film. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » "Don't Look up", pelicula care stârneşte numeroase reacţii. Cum s-au împărţit taberele după apariţia lungmetrajului