Antena Meniu Search
x

Premiera filmului West Side Story, nelipsită de controverse. De ce nu a vrut Steven Spielberg să subtitreze dialogurile în spaniolă

"West side story", cel mai recent film regizat de Steven Spielberg, a avut premiera în Los Angeles. Producţia a fost adaptată pentru marele ecran, plecând de la muzicalul care a avut premiera pe Broadway, în 1957.

de Redactia Observator

la 09.12.2021, 14:37

Vezi și

Pelicula stârneşte deja primele controverse. Spielberg a refuzat să subtitreze dialogurile în spaniolă, în ideea că americanii ar trebui deja să înţeleagă câte ceva din limba folosită de o cincime din populaţia ţării.

West Side Story este o adaptare a celebrei piese shakespeariene Romeo şi Julieta. Doar că adusă în zilele noastre. Îndrăgostiţii se numesc Tony și Maria, iar povestea lor de dragoste are loc în New York-ul anilor 50. În loc de familii rivale, avem două găşti de stradă care se confruntă. Deși inițial era programată în jurul Crăciunului din 2020, premiera a fost amânată din cauza pandemiei. 

Rachel Zegler, actor: Suntem foarte mândri de munca pe care am făcut-o. 

O surpriză a filmului regizat de Steven Spielberg este că dialogurile în spaniolă nu au fost subtitrate în engleză. 

David Alvarez, actor: Arată un semn de respect față de limba spaniolă. O treime din lume vorbește spaniola și cred că este timpul ca oamenii să poată respecta o astfel de limbă. 

La rândul său, Spielberg a întărit ideea că americanii ar trebui să înţelegă cât de cât spaniola, dat fiind că minoritatea de origine hispanică însumează o cincime din populaţia ţării. În Orientul Mijlociu, în schimb, controversa este alta. Pentru că în film apare şi un personaj transgender, pelicula a fost interzisă în Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Qatar, Bahrain, Oman și Kuweit. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Entertainment » Premiera filmului West Side Story, nelipsită de controverse. De ce nu a vrut Steven Spielberg să subtitreze dialogurile în spaniolă