Antena Meniu Search
x

Video Sute de turişti cehi au venit în România, la cea de-a zecea ediţie a Festivalului Banat

Cehii au venit să se distreze în România... pe limba lor. Sute de turişti iau parte, zilele acestea, la festivalul Banat şi sunt găzduiţi de mica comunicate cehească din Mehedinţi. Ajunşi pe aceste meleaguri cu 200 de ani în urmă, oamenii şi-au păstrat încă limba şi obiceiurile. 

de Redactia Observator

la 20.08.2021, 09:18

Vezi și

Sute de turişti veniţi din Cehia au umplut străzile comunei Eibenthal. A început cea de-a zecea ediţie a Festivalului Banat, iar după un an de pauză forţată, s-au bucurat să ajungă din nou, în România. La fel şi localnicii, toţi urmaşi ai cehilor care colonizau aceste locuri în urmă cu 200 de ani. 

Fie că vin pentru prima oară sau nu, cehii rămân impresionaţi. 

Eibenthal face parte din cele şase comune în care, în 1827, imperiul Austro-Ungar a trimis colonişti cehi, pentru a întări frontiera. Urmaşii lor şi-au păstrat limba. Este chiar predată în şcoli. "Ministrul Educaţiei Cehă sponsorizează doi învăţători, unul pentru aici în Eibenthal, şi unul pentru Sfânta Elena şi Gârnic", spune primarul.

Aşa se face că şi cehii care vin la festivalul Banat se pot înţelege foarte uşor cu localnicii. Pentru cei din urmă, prezenţa turiştilor este şi o sursă importantă de venituri.

Pe acelaşi subiect

400 de butoaie cu bere puse la bătaie

27 de trupe vor urca pe scenă, anul acesta, în cadrul festivalului. Iar pentru vizitatori s-au pus la bătaie 400 de butoaie cu bere.

În fiecare seară alte formaţii, nu se întâmplă deloc să urce aceaşi formaţie pe scenă.

Distracţia va continua şi în următoarele trei zile. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Entertainment » Sute de turişti cehi au venit în România, la cea de-a zecea ediţie a Festivalului Banat