Antena Meniu Search
x

Video Peştera Topolniţa, traseul către inima muntelui, în Mehedinţi. Cum să ai parte de aventura care îţi taie respiraţia

O aventură incredibilă, care îţi taie răsuflarea la fiecare pas şi îţi testează toate limitele. De asta au parte cei mai curajoşi dintre turiştii care vor să exploreze lumea subterană.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 25.07.2021, 20:21

Vezi și

Aventura începe încă de deasupra peşterii. Aici trebuie să ne echipăm şi să ne pregătim pentru provocarea care ne aşteaptă.

Câțiva pași și înaintea ochilor ni se dezvăluie măreața întrare în Topolnița. Priveliștea îți taie respirația. Însă tot de aici încep şi primele provocări. Coborârea nu este grea dacă eşti atent la instrucţiunile date de ghid. Este prima dată când cobor în rapel, cred că important este şi să-mi menţin echilibrul. Şi de aici mergem tot mai departe, chiar în inima muntelui. Dacă la suprafaţă apa are 10-12 grade, odată ce pătrundem în galarii vom intra în apă de 5 grade celsius.

Peştera Topolniţa, un traseu care îşi taie respiraţia

.La un moment dat, pereţii se îngustează atât de mult încât eşti doar tu şi peretele de stâncă în jurul tău. Într-adevăr, un test care poate să îţi spună cu precizie dacă eşti sau nu claustrofob. După încă o oră de aventură ajungem şi la ultima porţiune, unde trebuie să înotăm 200 de metri pentru a ieşi din peşteră.

Topolniţa este a doua cea mai lungă peșteră din țară. Galeriile sale însumează în total 25 de kilometri, însă traseul urmat de noi a fost de numai 2 kilometri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Peştera Topolniţa, traseul către inima muntelui, în Mehedinţi. Cum să ai parte de aventura care îţi taie respiraţia