Antena Meniu Search
x

Lotul Suediei pentru Euro 2020. Suedezii vin la Campionatul European fără Ibrahimovic

Suedia pare a singura naţională din Grupa E capabilă să pună probleme Spaniei în lupta pentru primul loc în grupă.

de Redactia Observator

la 11.06.2021, 08:06

Lotul Suediei pentru Euro 2020. Suedezii vin la Campionatul Mondial fără Ibrahimovic
- Profimedia

Suedia îşi începe aventura la EURO 2020 chiar cu meciul contra Spaniei, pe 14 iunie, la Sevilla. Suedezii se mută apoi în Rusia, la Sankt-Petersburg, unde vor juca pe 18 iunie cu Slovacia şi pe 23 iunie cu Polonia.

Suedia a strâns șapte prezențe la Campionatul European, prima fiind înregistrată în 1992. Tot atunci, Suedia a reușit și cea importantă performanță la un EURO: a ajuns până în semifinale.

EURO 2020. Lotul Suediei pentru Euro 2020

  • Portari - Heorhiy Bushchan (Dinamo Kiev), Andriy Pyatov (Şahtior Doneţk), Anatoliy Trubin (Şahtior Doneţk).
  • Fundaşi - Eduard Sobol (FC Bruges), Serhiy Kryvţov (Şahtior Doneţk), Illya Zabarnyi (Dinamo Kiev), Vitaliy Mykolenko (Dinamo Kiev), Oleksandr Zinchenko (Manchester City), Oleksandr Karavayev (Dinamo Kiev), Mykola Matviyenko (Şahtior Doneţk), Oleksandr Tymchyk (Dinamo Kiev), Denys Popov (Dinamo Kiev).
  • Mijlocaşi - Heorhiy Sudakov (Şahtior Doneţk), Serhiy Sydorchuk (Dinamo Kiev), Taras Stepanenko (Şahtior Doneţk), Ruslan Malinovskyi (Atalanta), Mykola Şaparenko (Dinamo Kiev), Marlos (Şahtior Doneţk), Yevhenii Makarenko (Kortrijk), Viktor Tsyhankov (Dinamo Kiev), Roman Bezus (Gent).
  • Atacanţi - Andriy Yarmolenko (West Ham United), Roman Yaremchuk (Gent), Artem Besyedin (Dinamo Kiev), Oleksandr Zubkov (Ferencvaros Budapesta), Artem Dovbyk (Dnepr).
Pe acelaşi subiect

EURO 2020, fără Zlatan Ibrahimovic

La EURO 2020, Suedia se va prezenta fără cel mai cunoscut jucător și totodată golgheterul all-time al naționalei, Zlatan Ibrahimovic. Selecționerul Janne Andersson s-a confruntat și cu probleme de lot după ce doi jucători au fost depistați pozitiv la testele covid.

Dejan Kulusevski, vedeta de la Juventus, și mijlocașul celor de la Bologna, Mattias Svanberg, au părăsit deja cantonamentul Suediei după ce au fost testați pozitiv. Presa internațională speculează că meciul dintre Spania și Suedia ar putea chiar să fie amânat din moment ce ambele naționale se confruntă cu cazuri de Covid.

Lotul Suediei pentru Euro 2020 valorează 215,05 milioane de euro

Suedia are o valoarea a lotului estimată la 215 milioane de euro. În calcul intră şi Kulusevski, cel mai valoros jucător din lot, cotat la 40 de milioane de euro, care a fost trimis acasă după ce s-a îmbolnăvit.

De asemenea, la valoarea lotului a fost calculată şi cota lui Ibrahimovic, care este accidentat şi care va fi recuperat, cel mai probabil, la finalul lunii atunci când EURO 2020 o să fie deja în fazele eliminatorii.

EURO 2020. "Janne" Andersson, selecționerul Suediei

Jan Olof "Janne" Andersson, în vârstă de 58 de ani, este selecționerul Suediei din 2016. Înainte de a prelua naționala, Janne Andersson a antrenat la doar trei cluburi din campionatul intern și a câștigat un singur trofeu: campionatul în 2015, cu un an înainte a fi numit selecționer.

Totuși, trebuie menționat că "Janne" Andersson a reușit să mențină seria de calificări la EURO, naționala Suediei fiind în acest moment la a șasea prezență consecutivă la o ediție a Campionatului European.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Euro 2020 » Lotul Suediei pentru Euro 2020. Suedezii vin la Campionatul European fără Ibrahimovic