Antena Meniu Search
x

Lotul Spaniei pentru Euro 2020. Sergio Ramos e marele absent, dar Luis Enrique se confruntă cu probleme mari de efectiv

Naţionala de fotbal a Spaniei a fost repartizată în Grupa E la Euro 2020. Spaniolii se vor lupta cu Suedia, Polonia şi Slovacia.

de Redactia Observator

la 10.06.2021, 21:55

Lotul Spaniei pentru Euro 2020. Sergio Ramos e marele absent, dar Luis Enrique se confruntă cu probleme mari de efectiv
- Profimedia

Spania joacă toate meciurile din Grupa E pe teren propriu, la Sevilla, pe Estadio La Cartuja. Spaniolii încep grupa cu partida contra Suediei, pe 14 iunie, urmează cea cu Polonia (19 iunie), iar ultima confruntare este cea cu Slovacia, pe 23 iunie.

Spania se prezintă la EURO 2020 ca fiind una dintre favoritele la câștigarea trofeului, însă naționala lui Luis Enrique este departe de strălucirea de altă dată. Spaniolii sunt într-un plin proces de transformare și schimb de generații, iar acest lucru își poate pune amprenta pe jocul naționalei iberice la EURO 2020.

Lotul Spaniei la EURO 2020

  • Portari: David de Gea (Manchester United), Unai Simón (Athletic), Robert Sánchez (Brighton & Hove Albion), Kepa (Chelsea)
  • Fundași: José Gayà (Valencia), Jordi Alba (Barcelona), Pau Torres (Villarreal), Aymeric Laporte (Manchester City), Eric García (Manchester City), Diego Llorente (Leeds United), César Azpilicueta (Chelsea) , Raul Albiol (Villarreal)
  • Mijlocași: Thiago Alcántara (Liverpool), Sergio Busquets (Barcelona), Koke (Atlético), Marcos Llorente (Atlético), Dani Olmo (Leipzig), Rodri (Manchester City), Fabián Ruiz (Napoli), Pablo Sarabia (Paris), Ferran Torres (Manchester City), Adama Traoré (Wolves), Pablo Fornals (West Ham), Carlos Soler (Valencia), Brais Mendez (Celta Vigo)
  • Atacanți: Álvaro Morata (Juventus), Gerard Moreno (Villarreal), Mikel Oyarzabal (Real Sociedad), Pedri (Barcelona), Rodrigo Moreno (Leeds)
Pe acelaşi subiect

Sergio Ramos e marele absent, dar sunt şi alte probleme de lot

Sergio Ramos, căpitanul tradițional al naționalei, a fost lăsat acasă de selecționerul Luis Enrique. E drept, Ramos vine și după un sezon plin de accidentări, iar forma sa sportivă nu este una excelentă. Luis Enrique s-a confruntat cu mari și după anunțarea lotului oficial pentru EURO 2020. Busquets și Llorente au fost descoperiți pozitiv la testele Covid, iar staff-ul naționalei a chemat de urgență 5 jucători la lot.

Printre cei convocați de urgență de Luis Enrique se numără Kepa Arrizabalaga, cel mai scump portar din lume și portarul lui Chelsea, proaspătă câștigătoare a UEFA Champions League, precum și fundașul Raul Albiol, jucătorul lui Villarreal, noua câștigătoare a Europa League.

Mai mult, Luis Enrique a chemat şi 11 jucători de la naţionala Under 21 pentru a avea rezerve în eventualitatea în care lotul îi va fi decimat de Covid 19.

Lotul Spaniei pentru Euro 2020 valorează 915 milioane de euro

Fără îndoială, Spania are jucători valoroşi indiferent pe cine ar selecţiona Luis Enrique. Site-urile de specialitate cotează lotul Spaniei pentru Euro 2020 la 915 milioane de euro.

Cel mai valoros jucător din lotul Spaniei pentru EURO 2020 este mijlocaşul lui Atletico Madrid, cotat la 80 de milioane de euro.

EURO 2020. Luis Erinque, selecționerul Spaniei

Luis Enrique e selecționerul Spaniei din 2018. În vârstă de 51 de ani, Enrique a preluat naționala Spaniei la doar 10 ani după ce s-a apucat de antrenorat. Și-a început cariera de antrenor la echipa secundă a Barcelonei, a trecut apoi pe la AS Roma și Celta Vigo și a revenit la Barcelona, dar ca antrenor principal la "echipa mare".

Ca antrenor al Barcelonei a câștigat nouă trofee, printre care două titluri de campion în Spania, un trofeu UEFA Champions League sau o Supercupă a Europei. Ca selecționer al Spaniei, nu a câștigat deocamdată nicio medalie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Euro 2020 » Lotul Spaniei pentru Euro 2020. Sergio Ramos e marele absent, dar Luis Enrique se confruntă cu probleme mari de efectiv