Antena Meniu Search
x

Video Lotul Turciei la Euro 2020. O defensivă de milioane şi atacantul veteran care a cucerit Franţa

Turcia va disputa partida de deschidere la EURO 2020, în compania Italiei, la Roma, în data de 11 iunie, înainte de a înfrunta Ţara Galilor şi Elveţia, la Baku, în Grupa A a competiţiei.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 10.06.2021, 20:03

Burak Yilmaz (stânga) şi Caglar Soyuncu, în timpul unei sesiuni de antrenament, înainte de EURO 2020
Burak Yilmaz (stânga) şi Caglar Soyuncu, în timpul unei sesiuni de antrenament, înainte de EURO 2020 - Hepta / Abaca Press / AA/ABACA

Turcia rămâne neînvinsă în 2021, an în care a reuşit victorii remarcabile contra Olandei (4-2) şi Norvegiei (3-0 în deplasare), în preliminariile Cupei Mondiale din 2022.

Lotul Turciei la EURO 2020

  • Portari: Altay Bayındır (Fenerbahçe), Uğurcan Çakır (Trabzonspor), Mert Günok (İstanbul Başakşehir)
  • Fundaşi: Kaan Ayhan (Sassuolo), Zeki Çelik (LOSC Lille), Merih Demiral (Juventus), Ozan Kabak (Liverpool), Umut Meraş (Le Havre), Mert Müldür (Sassuolo), Çağlar Söyüncü (Leicester), Rıdvan Yılmaz (Beşiktaş)
  • Mijlocaşi: Taylan Antalyalı (Galatasaray), Hakan Çalhanoğlu (AC Milan), Halil Dervişoğlu (Brentford), İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe), Orkun Kökçü (Feyenoord), Abdülkadir Ömür (Trabzonspor), Dorukhan Toköz (Beşiktaş), Ozan Tufan (Fenerbahçe), Okay Yokuşlu (West Brom)
  • Atacanţi: M. Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray), Kenan Karaman (Fortuna Düsseldorf), Enes Ünal (Getafe), Cengiz Ünder (Leicester), Yusuf Yazıcı (LOSC Lille), Burak Yılmaz (LOSC Lille)

Burak Yilmaz, veteranul care a detronat PSG în Ligue 1

Pe acelaşi subiect

Veteranul atacant Burak Yilmaz este al doilea marcator din istoria Turciei, cu 28 de goluri, depăşit fiind doar de Hakan Sukur. Abilitatea lui de a înscrie a ajutat OSC Lille să câştige titlul în Franţa în acest sezon, iar Yilmaz a înscris şi un hat-trick împotriva Olandei împotriva Olandei, în calificările pentru Cupa Mondială, din martie. La 35 de ani, Burak Yilmaz este cel mai bătrân jucător din echipa Turciei, dar prima opţiune pentru Guneş.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Un alt jucător de urmărit este Hakan Çalhanoğlu, care ar trebui să orchestreze ofensiva turcă, fiind considerat unul dintre cei mai buni mijlocaşi ofensivi din Europa în acest moment. Turcia însă şi-a făcut un renume în preliminarii terminând campania cu doar trei goluri încasate, iar în defensivă ochii vor fi aţintiţi asupra jucătorului Merih Demiral de la Juventus, care a împlinit în martie 22 de ani.

Lotul Turciei valorează 325 de milioane de euro

€12.5m

valoarea medie / jucător

Cel mai valoros jucător: Caglar Soyuncu (€45m)

Preferata celor care evită favoriţii, Turcia se întoarce la EURO cu o echipă semnificativ mai puternică decât cea din 2016. Cei mai valoroşi jucători se află în defensivă, patru dintre cei mai scumpi cinci fotbalişti ai "Semilunei" fiind fundaşi. Între aceştia se află Caglar Soyuncu de la Leicester şi Merih Demiral de la Juventus.

Eroul Burak Yilmaz este evaluat la doar 2 milioane de euro, însă veteranul abia a câştigat Ligue 1 cu Lille şi ar putea fi un candidat-surpriză la Gheata de Aur.

Şenol Güneş, antrenorul care a dus Turcia pe podium la CM 2002

Sixtuplu campion al Turciei în poarta lui Trabzonspor, Şenol Güneş a condus naţionala pe locul trei la Cupa Mondială din 2002. A câştigat două titluri la cârma lui Beşiktaş înainte să revină pe banca Turciei, în 2019.

În vârstă de 68 de ani, Güneş şi-a început cariera de antrenor la Boluspor şi pe lângă doi ani petrecuţi la FC Seul a mai antrenat doar în Turcia. 

Golgheterul din preliminarii ratează EURO 2020

Pandemia a venit la momentul potrivit pentru Turcia. Anul trecut, se îndreptau spre EURO 2020 fără Merih Demiral, Ozan Kabak, Yusuf Yazici şi Cenk Tosun, toţi accidentaţi.  Acum doar Tosun a rămas în afara lotului, după o accidentare suferită la ligamentele încrucişate anterioare în timp ce era împrumutat la Crystal Palace.

Pierderea este cu atât mai mare cu cât Tosun a fost golgheterul Turciei în campania de calificare la EURO 2020. Nu este un atacant foarte rapid, nici foarte înalt, însă determinarea şi precizia lui la finalizare vor lipsi Turciei, care îşi va îndrepta atenţia către Burak Yilmaz.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Euro 2020 » Lotul Turciei la Euro 2020. O defensivă de milioane şi atacantul veteran care a cucerit Franţa