Antena Meniu Search
x

Lotul Angliei pentru Euro 2020. Harry Kane conduce noua generaţie

Naţionala de fotbal a Angliei a fost repartizată în Grupa D de la Euro 2020, urmând să lupte cu Croaţia, Cehia şi Scoţia pentru calificarea în faza optimilor de finală.

de Redactia Observator

la 10.06.2021, 17:33

Harry Kane este liderul lui Tottenham Hotspur şi al naţionalei Angliei
Harry Kane este liderul lui Tottenham Hotspur şi al naţionalei Angliei - Hepta
  • Anglia este în grupă cu Croaţia, Cehia şi Scoţia la Euro 2020.
  • Meciurile de la Euro 2020 se joacă în perioada 11 iunie - 11 iulie.

Naţionala de fotbal a Angliei intră în competiţie la Euro 2020 cu speranţe mari, însă Anglia de fiecare dată a avut speranţe mari înainte de Campionatul European, iar la ultimele turnee finale a avut evoluţii mai degrabă modeste. Anglia nu a mai obţinut un rezultat bun la Europene din 1996, când a găzduit competiţia şi a ajuns până în faza semifinalelor.

Acum, Anglia este favorită într-o grupă cu Croaţia, Cehia şi Scoţia, graţie palmaresului şi a experienţei, dar mai ales graţie faptului că joacă toate cele trei meciuri din grupă pe teren propriu. Astfel, Anglia intră în focuri duminică, pe 13 iunie, de la ora 16.00, când primeşte replica Croaţiei, în poate cel mai aşteptat meci din grupă. Urmează duelul cu Scoţia de pe 19 iunie, de la ora 22.00, şi meciul cu Cehia de pe 22 iunie, de la ora 22.00. Toate cele trei partide se joacă pe Stadionul Wembley, din Londra.

Lotul Angliei pentru Euro 2020

Portari - Jordan Pickford (Everton), Dean Henderson (Manchester United), Sam Johnstone (West Bromwich Albion).

Pe acelaşi subiect

Fundaşi - Kyle Walker (Manchester City), Luke Shaw (Manchester United), John Stones (Manchester City), Harry Maguire (Manchester United), Kieran Trippier (Atletico Madrid), Tyrone Mings (Aston Villa), Conor Coady (Wolverhampton), Ben Chilwell (Chelsea Londra), Ben White (Brighton), Reece James (Chelsea Londra).

Mijlocaşi - Declan Rice (West Ham United), Jack Grealish (Aston Villa), Jordan Henderson (FC Liverpool), Kalvin Phillips (Leeds United), Jadon Sancho (Borussia Dortmund), Mason Mount (Chelsea Londra), Phil Foden (Manchester City), Bukayo Saka (Arsenal Londra), Jude Bellingham (Borussia Dortmund).

Atacanţi - Harry Kane (Tottenham Hotspur), Raheem Sterling (Manchester City), Marcus Rashford (Manchester United), Dominic Calvert-Lewin (Everton).

Harry Kane, căpitanul Angliei la Euro 2020

Căpitanul şi liderul naţionalei Angliei la Euro 2020 este atacantul Harry Kane, fotbalist care, deşi încă nu a împlinit 28 de ani, are deja nişte cifre fantastice. Kane a înscris de 34 de ori pentru naţionala Angliei, în doar 54 de meciuri jucate, şi a marcat 221 de goluri în 336 de meciuri jucate pentru Tottenham Hotspur, fiind golgeterul Premier League în 2016, 2017 şi 2021.

La Euro 2020, Kane trebuie să conducă spre gloria supremă o echipă care aşteaptă strălucirea noilor puşti-minune Marcus Rashford, Jadon Sancho, Phil Foden sau chiar Jude Bellingham, ultimul în vârstă de numai 17 ani. De altfel, Anglia mizează pe dorinţa jucătorilor de a prinde contracte mai bune, Kane, Jadon Sancho şi Raheem Sterling fiind printre cei mai doriţi fotbalişti din lume la momentul actual.

Lotul Angliei pentru Euro 2020 valorează aproape 1,3 miliarde de euro

Naţionala de fotbal a Angliei se pregăteşte să etaleze, la Euro 2020, un lot a cărui valoare totală este evaluată la aproape 1,3 miliarde de euro, ceea ce înseamnă o cotă medie de aproape 49 de milioane de euro. Anglia are, de departe, cel mai scump lot dintre cele prezente la Euro 2020, cota unui fotbalist englez fiind, în medie, cu circa 9,5 milioane de euro mai mare decât cota unui fotbalist francez şi cu aproape 13 milioane de euro mai mare decât un fotbalist din naţionala Germaniei.

Anglia dă doi dintre cei mai scumpi jucători de la Euro 2020, Harry Kane, cotat la 120 de milioane de euro, şi Jadon Sancho, cotat la 100 de milioane de euro. Pe lângă ei, se mai remarcă Raheem Sterling, 90 de milioane de euro, Marcus Rashford, 85 de milioane de euro, şi Phil Foden, 80 de milioane de euro. De departe cel mai slab cotat fotbalist din naţionala Angliei este portarul Sam Johnstone, care are o cotă de doar 8 milioane de euro.

Gareth Southgate este antrenorul Angliei la Euro 2020

Gareth Southgate, 50 de ani, este antrenorul Angliei la Euro 2020. Tehnicinul a preluat naţionala Angliei în 2016, după ce a antrenat naţionala de tineret a Angliei în perioada 2013-2016. Southgate şi-a început cariera de antrenor pe banca lui Middlesbrough, echipă pentru care a jucat în perioada 2001-2006, ultimul contract din cariera de fotbalist profesionist, iar pe care apoi a antrenat-o în perioada 2006-2009.

Southgate a fost căpitanul lui Middlesbrough la meciul de tristă amintire în care echipa engleză a eliminat-o pe Steaua Bucureşti din semifinalele Cupei UEFA, în 2006, la finalul sezonului respectiv făcând şi tranziţia către banca tehnică a echipei, unde l-a înlocuit pe Steve McLaren. Ca jucător, Southgate a câştigat de două ori Cupa Ligii Angliei, cu Aston Villa, în 1996, şi cu Middlesbrough, în 2004, iar ca antrenor a prins un loc 3 la UEFA Nations League, în 2019.

Absenţe nesemnificative din lotul Angliei pentru Euro 2020

Naţionala de fotbal a Angliei abordează Euro 2020 cu aproape tot ce are mai bun la ora actuală. Doar Trent Alexander Arnold, de la FC Liverpool, ar putea fi considerat o absenţă mai importantă, însă pe postul său Gareth Southgate are mai multe soluţii interesante, de la experimentaţii Kyle Walker şi Kieran Trippier şi până la puştiul Reece James care, la 21 de ani, şi-a trecut deja în palmares UEFA Champions League câştigată cu Chelsea Londra.

În afară de Trent Alexander Arnold, din lotul Angliei mai lipsesc nume precum Eric Dier, 45 de selecţii şi trei goluri, sau Jesse Lingard, 29 de selecţii şi patru goluri, jucători care, însă, oricum nu mai făceau parte de ceva timp din planurile selecţionerului Gareth Southgate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Euro 2020 » Lotul Angliei pentru Euro 2020. Harry Kane conduce noua generaţie