Rasiştii, interzişi pe stadioanele din Anglia după ce Rashford, Sancho şi Saka au fost atacaţi din cauza penaltiurilor ratate în finala Euro 2020

De Redactia Observator.
Publicat: 14.07.2021, 17:50.
Actualizat: 14.07.2021, 17:54

Autorităţile engleze, în frunte cu premierul Boris Johnson, vor modificarea legislaţiei astfel încât fanii rasişti să fie interzişi pe stadioane.

Rasiştii, interzişi pe stadioanele din Anglia după ce Rashford, Sancho şi Saka au fost atacaţi

Rashford (primul din stânga), Sancho (al doilea din stânga) şi Saka (primul din dreapta) au primit mesaje rasiste după finala pierdută cu Italia

Profimedia

Vorbim aici în special de cei care transmit astfel de mesaje către sportivi prin intermediul site-urilor de socializare, categorie de fani care nu putea fi sancţionată până acum.

Conform BBC, totul a pornit după ce fotbaliştii Marcus Rashford, Jadon Sancho şi Bukayo Saka au primit numeroase mesaje cu tentă rasistă în urma penaltiurilor ratate în finala de Campionat European jucată împotriva Italiei.

Citește și:

"Ce facem noi este să luăm decizii practice pentru combaterea acestui fenomen. Dacă eşti vinovat de comiterea unor abuzuri cu tentă rasistă, în mediul online, nu mai ai posibilitatea să mergi la meci. Fără dacă, fară poate, fără excepţii, fără scuze", a fost mesajul transmis de Boris Johnson, premierul Marii Britanii.

Rashford, Sancho şi Saka, bombardaţi cu mesaje rasiste după finala pierdută împotriva Italiei

Italia a trecut de Anglia cu 4-3, după lovituri de departajare, deşi finala Euro 2020 s-a jucat pe Wembley. Shaw a deschis scorul pentru englezi, încă din minutul 2, în timp ce Bonucci a egalat în minutul 67. Cum nimic nu s-a mai întâmplat pe tabelă, s-a ajuns la lovituri de departajare. Berardi, Bonucci şi Bernardeschi au transformat penaltiuri pentru Italia, în timp ce Kane şi Maguire au punctat pentru Anglia. Belotti şi Jorginho au ratat penaltiuri pentru Italia, iar Rashford, Sancho şi Saka au ratat penaltiuri pentru Anglia.

După meci, Rashford, Sancho şi Saka au primit numeroase mesaje cu tentă rasistă, iar primul a ripostat precizând că "îmi cer scuze pentru penaltiul ratat, dar nu pot să-mi cer scuze pentru cine sunt".

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.