Antena Meniu Search
x

Când se afişează rezultatele la Evaluarea Naţională 2021

Peste 130.000 de elevi s-au înscris pentru a susţine examenul de Evaluare Naţională 2021, examen care a început marţi cu proba de Limba şi literatura română.

de Redactia Observator

la 22.06.2021, 14:21

Rezultatele la Evaluarea Naţională 2021, importante pentru admiterea la liceu
Rezultatele la Evaluarea Naţională 2021, importante pentru admiterea la liceu - Hepta
  • Probele de la Evaluarea Naţională 2021 sunt susţinute în perioada 22-25 iunie.

Examenul are loc în circa 3.850 de centre şi se desfăşoară după reguli stricte, chiar dacă autorităţile au eliminat posibilitatea ca elevilor să li se ia temperatura la intrarea în unităţile de învăţământ.

Din păcate, numărul elevilor care au ratat posibilitatea de a da în această sesiune examenul este mai mare decât în alţi ani, existând mulţi elevi care au decis să amâne momentul în care dau examenul din cauza faptului că nu au putut să ţină ritmul cu învăţământul online pe perioada pandemiei de coronavirus.

22-25 iunie, perioada în care se susţin probele de la Evaluarea Naţională 2021

Elevii care dau examenul de Evaluare Naţională 2021 au de susţinut, în această săptămână, două sau chiar trei probe. Astfel, marţi, pe 22 iulie, s-a susţinut proba la Limba şi literatura română, iar joi, pe 24 iulie, se susţine proba la Matematică. Vineri, pe 25 iulie, o parte dintre elevi susţin şi proba la Limba şi literatura maternă.

Pe acelaşi subiect

Diferenţa este că, conform news.ro, dacă probele se susţin în circa 3.850 de centre, lucrările vor fi corectate în doar 94 de centre, în sistem încrucişat pe judeţe. Primele rezultate ale examenului sunt afişate marţi, pe 29 iunie, în centrele de examen. 

Elevii au două zile la dispoziţie pentru a depune contestaţii la Evaluarea Naţională 2021

Rezultatele afişate pe 29 iunie nu sunt neapărat şi cele finale pentru că, practic, elevii vor avea două zile la dispoziţie pentru a contesta rezultatele respective, în cazul în care nu sunt mulţumiţi de ele.

29 iunie, între 16.00 şi 19.00, şi 30 iunie, între 08.00 şi 12.00, sunt cele două zile în care elevii pot depune contestaţii la rezultatele afişate. Contestaţiile respective pot fi transmise şi în format electronic.

Rezultatele finale ale Evaluării Naţionale 2021, pe 4 iulie

Rezultatele finale ale Evaluării Naţionale 2021 ar urma să fie afişate abia pe 4 iulie, profesorii având mai mult timp la dispoziţie pentru a analiza contestaţiile depuse de elevi. Trebuie însă menţionat că rezultatele respective sunt extrem de importante în ceea ce priveşte procesul de admitere la liceu, astfel că specialiştii se aşteaptă ca numărul de contestaţii depuse de elevi să fie mare.

Autorităţile dau asigură că "absolvenţii clasei a VIII-a îşi vor putea continua studiile în învăţământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toţi elevii care au finalizat ciclul gimnazial". După cum ne-am obişnuit, cei mai mulţi dintre elevi îşi doresc să continue studiile la liceu, iar rezultate bune sau foarte bune obţinute la Evaluarea Naţională le pot asigura intrarea la un liceu de top sau la liceul dorit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evaluare Naţională » Când se afişează rezultatele la Evaluarea Naţională 2021