Evaluare Națională 2021. Subiecte și barem la română. Cum arată broșura de examen

De Redactia Observator.
Publicat: 22.06.2021, 09:48.
Actualizat: 22.06.2021, 11:20

Elevii absolvenți de clasa a VIII-a susţin proba scrisă la Limba și literatura română din cadrul Evaluării naționale 2021.

Evaluarea Națională 2021. Subiecte și barem la română. Cum arată broșură de exemen

Evaluare Națională 202

Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE 11:00 Puteţi găsi subiectele la limba română, de la Evaluare Naţională, în Galeria Foto a acestui articol sau mai jos.

En VIII 2021 Limba Si Liter... by Ina Maria Stoica

Citește și:

Evaluarea Naţională 2021 este un moment de bilanţ. Elevii care susţin în acest an probele reprezintă prima generaţie care ajunge la examenul de Evaluare Naţională, după ce a început cu clasa pregătitoare. Majoritatea elevilor dau proba în propria școală.

Observatornews.ro va publica subiectele la română la exemenul de Evaluare Națională 2021 și baremul de corectare imediat ce vor fi disponibile, după ora 14.00 pe evaluare.edu.ro, site-ul Ministerului Educației. Examenul a început la ora 09.00. Elevii au primit în premieră în plus 15 minute, pentru a-și completa datele.

Tot în premieră, candidații au primit subiectele model broșură şi au putut cere și pagini suplimentare, hârtie ștampilată pentru ciorne. Broșura cu subiectele are 10 pagini iar timpul de rezolvare este de 2 ore, după cele 15 minute destinate pentru completarea casetei de identificare. Elevii vor putea face diferite marcaje pe foaia de examen, fără ca aceastea să fie considerate "semne".

Candidaților li s-a permis accesul în clase de la ora 8.00 cu un act de identitate asupra lor și instrumente de scris cu albastru pentru rezolvarea subiectelor. În ceea ce privesşte măsurile anti răspîndirea Covid-19, totul s-a derulat ca într-o zi normală de școală: acces pe culoar marcat, fără măsurarea temperaturii, mască la intrare, dezinfectarea mâinilor, distanță de minimum 1 metru de colegi.

Modele de subiecte și barem pentru Evaluarea Naţională 2021 pot fi descărcate și consultate aici subiecte.edu.ro

Metodologia Evaluarii Nationale 2021 by Alexandru Badea on Scribd

Evaluare Natională 2021 - Subiecte Limba Romana, Test de Antrenament 1 by Alexandru Badea on Scribd

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.