Antena Meniu Search
x

Evaluare Naţională clasa a IV-a. Elevii susţin marţi proba la Limba Română. Modele de subiecte

Elevii de clasa a IV-a încep marţi testările de Evaluare Națională. Prima probă desfăşurată este cea la Limba Romînă.

de Monica Palade

la 31.05.2021, 17:51

Testările de Evaluare Națională se desfăşoară în perioada 18-20 mai, iar elevii trebuie să se prezinte fizic pentru susţinerea probelor. 

Evaluare Naţională clasa a IV-a. Proba la Limba Română

Marţi, 18 mai, Evaluarea Naţională la clasa a IV-a începe cu prima probă la Limba Română. Miercuri, 19 mai, urmează proba de Matematică, iar joi, 20 mai, va fi dată proba la Limba Maternă.

Indiferent de scenariile în care se află localităţile şi unităţile de învăţământ, toate probele se susţin cu prezență fizică a elevilor. Testele vor fi susţinute în sălile de cur, în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit. Elevii nu au voie să aibă la ei materiale didactice sau alte surse de inspiraţie. 

Pe acelaşi subiect

Testele sunt elaborate de Centrul Național Pentru Politici și Evaluare în Educație (CNPEE), au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaționale și trebuie să aibă un nivel mediu de dificultate. Durata alocată rezolvării acestora este de 60 de minute.

Lucrările vor fi corectate în cadrul unităţii de învăţământ, de către cadrele didactice din respectiva unitate, în termen de cel mult 7 zile de la data susținerii ultimului test.

Calendar Evaluare Națională clasa a IV-a 2021

  • 18 mai 2021: Limba română
  • 19 mai 2021: Matematică
  • 20 mai 2021: Limba maternă

Modele de subiecte pentru Evaluare Națională 2021 clasa a IV-a la Limba Română

Modele de subiecte pentru Evaluare Națională 2021 clasa a IV-a la Limba Română au fost publicate de Ministerul Educației pe siteul său.

Iată un exemplu:

Mai multe modele aici: 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evaluare Naţională » Evaluare Naţională clasa a IV-a. Elevii susţin marţi proba la Limba Română. Modele de subiecte