Antena Meniu Search
x

100 de ani de pușcărie pentru cele 5 "brute" din Bacău care au bătut și violat un tânăr, la beție, până a murit agonizând

Magistrații de la Tribunalul Bacău au dat o sentință foarte dură, după una dintre cele mai monstruoase crime înregistrate în România, în ultimii ani. Cinci tineri din Bacău au fost condamnați, în total, la 100 de ani de închisoare, după ce au sechestrat un alt tânăr și l-au bătut cu pumnii și picioarele timp de 7 ore, la o "petrecere" presărată cu alcool. Deși victima agoniza, aceștia nu au sunat la ambulanță. În schimb, unul dintre ei l-a violat, înainte de a-l abandona într-un lan de porumb. Crima a avut loc în august 2020.

de Redactia Observator

la 04.02.2022, 16:38

victimă a unei crime
100 de ani de pușcărie pentru 5 tineri din Bacau care au bătut și violat un tânăr, la beție, până a murit agonizând - Shutterstock (imagine ilustrativă)

Potrivit Adevărul, judecătorii de la Tribunalul Bacău au condamnat cinci tineri la pedepse cuprinse între 16 şi 23 de ani de închisoare pentru lipsire de libertate, viol şi omor calificat. Decizia nu este definitivă, fiind atacată deja la Curtea de Apel Bacău.

Protagoniștii poveștii odioase sunt Alexandru Cocu, Vlăduţ Mărăscu, Florin Mirel Trăistaru, Gelu Adrian Cocu şi Cătălin Păduraru. Pe 1 august 2020, cei cinci au decis să consume alcool la locuința unuia dintre ei. După ce au terminat băutura nu s-au oprit, ci au rugat un taximetrist să le cumpere alte sticle cu alcool și țigări. Ghinionul a făcut ca taximetristul să-l transporte la acel moment pe un tânăr de 27 de ani, din satul Mileştii de Sus, care făcea autostopul și dorea să ajungă acasă.

Victima habar nu avea că urma să moară

Lucrurile s-au petrecut apoi cu o viteză amețitoare. Tânărul a fost rugat să participe la petrecere și să danseze cu unul dintre cei cinci, iar atunci când a refuzat a fost luat la palme în mod repetat. "Din declaraţiile date de către inculpaţi rezultă că victima ar fi încercat să părăsească locuinţa de mai multe ori, dar a fost oprită de fiecare dată şi lovită ulterior de către inculpaţi", spun anchetatorii.

Pe acelaşi subiect

Conform sursei citate, pentru că la un moment dat începuse să îi curgă sânge din nas, victima a încercat din nou să scape, dar a fost ajuns din urmă de agresori, care au continuat să îl lovească cu palmele şi cu pumnii. Cu o cruzime de neimaginat, unul dintre agresori i-a dat un picior în cap, moment în care tânărul din Mileștii de Sus s-a prăbușit la pământ. Speriați de starea acestuia, agresorii l-au aruncat într-un șanț dar apoi s-a răzgândit și l-au transportat înapoi în casă, unde l-au stropit cu apă și oțet pentru a-și reveni.

L-au chinuit pe tânăr timp de 7 ore

Deși tânărul de 27 de ani agoniza, cei cinci au continuat petrecerea până dimineață. Unul dintre cei, Cătălin Păduraru, cel care a primit și cea mai dură pedeapsă, a decis să-l violeze, înainte de a-l abandona într-un lan de porumb, acolo unde a murit. Detaliile din rechizitoriu sunt înfiorătoare: "Deşi victima era inconştientă, aceasta a început la un moment dat să horcăie, inculpaţii sfătuindu-se ce să facă, hotărând să nu sune la ambulanţă de frica consecinţelor".

Potrivit Raportului de expertiză medico legală, "moartea victimei a fost violentă, ea s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii acute, consecinţa unui traumatism cranio facial cu hematom subdural, hemoragie subarahnoidiană, echimoze faciale".

Agresorii au cerut să fie judecați în procedură simplificată, fără a face declarații în legătură cu cele întâmplate pe 1 august 2020. "Desfăşurarea evenimentelor s-a întins pe o perioadă de 7 ore, iar victima nu a fost permanent agresată, ci periodic, însă suferinţa acesteia a fost prelungită în mod inutil. Este foarte posibil ca la momentul aplicării primelor lovituri, niciunul dintre inculpaţi să nu fi avut intenţia de a ucide victima, însă pe măsură ce pe parcursul nopţii agresiunile asupra acesteia s-au înteţit, această conduită fiind dublată şi de tentativele eşuate ale acesteia de a scăpa, scenariul uciderii victimei a început să se contureze din ce în ce mai pronunţat, atitudinea inculpaţilor fiind una de indiferenţă, acceptând şi posibilitatea producerii acestui scenariu", a fost concluzia judecătorilor.

Cătălin Păduraru a fost condamnat la 23 de închisoare pentru omor calificat, lipsire de libertate şi viol, Alexandru Cocu a primit 21 de ani de închisoare pentru lipsire de libertate şi omor calificat, Gelu-Adrian Cocu şi Vlăduţ-Constantin Mărăscu au de executat 20 de ani de închisoare, iar Florin Mirel Trăistaru a fost condamnat la 16 ani de închisoare pentru complicitate la lipsire de libertate şi omor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » 100 de ani de pușcărie pentru cele 5 "brute" din Bacău care au bătut și violat un tânăr, la beție, până a murit agonizând