Antena Meniu Search
x

Foto Cea mai dură pedeapsă pentru Denis Mustafa, criminalul din Corbu care și-a ucis vecinul cu o macetă și i-a violat fiica

Sentință dură după crima de la Corbu, din data de 2 iulie 2021. Denis Mustafa, individul de 29 de ani care și-a ucis vecinul cu o macetă și i-a violat fiica cea mare, a primit închisoare pe viață. Nimeni nu a înţeles de ce o asemenea nenorocire s-a abătut asupra acestei familii. Vecinii, fratele victimei, dar şi prietenii apropiaţi au declarat că bărbatul ucis, de 49 de ani, nu avusese conflicte cu nimeni, era un om bun, muncitor și nu avea dușmani. Decizia magistraților nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile. 

de Redactia Observator

la 03.02.2022, 10:23

Denis Mustafa, criminalul din Corbu
Cea mai dură pedeapsă pentru Denis Mustafa, criminalul de la Corbu. Și-a ucis vecinul cu o macetă de vânătoare și i-a violat fiica - Observator

Tribunalul Constanţa a decis, miercuri, condamnarea lui Denis Mustafa la 25 de ani pentru omor calificat, la zece ani pentru viol şi la zece ani pentru tâlhărie. De asemenea, el a fost condamnat la nouă ani, la opt ani şi din nou la opt ani pentru trei infracţiuni de lipsire de libertate în mod ilegal.

"Contopeşte pedepsele aplicate prin prezenta, în final rezultă pedeapsa cea mai grea de 25 de ani închisoare, la care se adaugă un spor de 15 ani închisoare (o treime din celelalte pedepse), spor ce depăşeşte cu 10 ani maximul general al pedepsei, prevazut de art. 60 C.penal, respectiv cel de 30 de ani inchisoare, prin urmare inculpatul Mustafa Denis va executa pedeapsa detenţiunii pe viaţă”, se arată în minuta instanţei.

De asemenea, el este obligat la plata daunelor morale şi civile către familia victimei, în valoare de 2,6 milioane de euro. Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare.

Vă prezentăm, în continuare, minuta hotărârii judecătorilor de la Tribunalul Constanța, precum și filmul tragediei de la Corbu:

Pe acelaşi subiect

Solutia pe scurt: In baza art. 189 lit. a, d si h C.penal condamna pe inculpatul MUSTAFA DENIS – ... pentru infractiunea de omor calificat, la pedeapsa de 25 de ani inchisoare si 5 ani pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor prevazute de 66 alin.1 lit.a,b,d,h si n C.penal(dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, dreptul de a ocupa o functie ce implica exercitiul autoritatii de stat, dreptul de a alege, dreptul de a detine, purta si folosi orice categorie de arme, dreptul de a comunica cu persoanele vatamate Zaharia Adriana, Zaharia Cristinel Stefanut, Zaharia Lorena si Zaharia Ana Maria).

In baza art. 218 alin.1 C.penal condamna pe inculpatul MUSTAFA DENIS, pentru infractiunea de viol(persoana vatamata Zaharia Ana Maria), la pedeapsa de 10 ani inchisoare si 5 ani pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor prevazute de 66 alin.1 lit.a,b,d,h si n C.penal (dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, dreptul de a ocupa o functie ce implica exercitiul autoritatii de stat, dreptul de a alege, dreptul de a detine, purta si folosi orice categorie de arme, dreptul de a comunica cu persoana vatamata Zaharia Ana Maria).

In baza art. 233-234 alin.1 lit.a,c,d si f C.penal condamna pe inculpatul MUSTAFA DENIS, pentru infractiunea de talharie, la pedeapsa de 10 ani inchisoare si 5 ani pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor prevazute de 66 alin.1 lit.a,b,d,h si n C.penal(dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, dreptul de a ocupa o functie ce implica exercitiul autoritatii de stat, dreptul de a alege, dreptul de a detine, purta si folosi orice categorie de arme, dreptul de a comunica cu persoana vatamata Zaharia Ana Maria).

In baza art. 205 alin.3 lit.a C.penal (persoana vatamata Zaharia Adriana) condamna pe inculpatul MUSTAFA DENIS, pentru infractiunea de lipsire de libertate in mod ilegal, la pedeapsa de 9 ani inchisoare.

In baza art. 205 alin.3 lit.a si b C.penal(persoana vatamata Zaharia Cristinel Stefanut) condamna pe inculpatul MUSTAFA DENIS, pentru infractiunea de lipsire de libertate in mod ilegal, la pedeapsa de 8 ani inchisoare. In baza art. 205 alin.3 lit.a si b C.penal (persoana vatamata Zaharia Lorena) condamna pe inculpatul MUSTAFA DENIS, pentru infractiunea de lipsire de libertate in mod ilegal, la pedeapsa de 8 ani inchisoare.

In baza art. 38 lit.a C.penal-art. 39 alin.1 lit.b C.penal si art. 39 alin.2 C.penal si art. 45 C.penal contopeste pedepsele aplicata prin prezenta, in final rezulta pedeapsa cea mai grea de 25 de ani inchisoare, la care se adauga un spor de 15 ani inchisoare (o treime din celelalte pedepse), spor ce depaseste cu 10 ani maximul general al pedepsei, prevazut de art. 60 C.penal, respectiv cel de 30 de ani inchisoare, prin urmare inculpatul MUSTAFA DENIS va executa pedeapsa detentiunii pe viata si 5 ani pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor prevazute de art. 66 alin.1 lit.a,b,d,h si n C.penal(dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, dreptul de a ocupa o functie ce implica exercitiul autoritatii de stat, dreptul de a alege, dreptul de a detine, purta si folosi orice categorie de arme, dreptul de a comunica cu persoanele vatamate Zaharia Adriana, Zaharia Cristinel Stefanut, Zaharia Lorena si Zaharia Ana Maria)

Denis Musfafa are de plătit despăgubiri uriașe. Sechestru pe casă și pe bunurile criminalului

In baza art. 397 C.p.p., art. 20 C.p.p. si art. 1357 si urm. C.civ. obligă inculpatul MUSTAFA DENIS la plata către partile civile a urmatoarelor sume la care a achiesat inculpatul : -500.000 euro, echivalentul in lei la data platii, reprezentand daune materiale si 500.000 euro, echivalentul in lei la data platii, reprezentand daune morale, catre partea civila Zaharia Adriana. - 500.000 euro, echivalentul in lei la data platii, reprezentand daune morale, catre partea civila Zaharia Lorena, prin reprezentant legal Zaharia Adriana - 500.000 euro, echivalentul in lei la data platii, reprezentand daune morale, catre partea civila Zaharia Cristinel Stefanut, prin reprezentant legal Zaharia Adriana - 100.000 euro, echivalentul in lei la data platii, reprezentand daune morale, catre partea civila Zaharia Ana Maria - 500.000 euro, echivalentul in lei la data platii, reprezentand daune morale, catre partea civila Vasile Maria Georgeta. -prestatie periodica pentru cei doi copii minori Zaharia Lorena-n. 31.05.2006 si Zaharia Cristinel Stefanut-n.26.12.2009, in cuantum de 1/3 din salariul minim pe economie pentru persoane fara studii superioare, pana la implinirea varstei de 18 ani

In baza art.397 C.p.p. in referire la art. 250/2 C.p.p. mentine in continuare masura sechestrului asigurator instituita asupra bunurilor mobile si imobile ale inculpatului MUSTAFA DENIS, prezente si viitoare, asa cum s-a dispus prin ordonanta procurorului nr. 1010/P/2021 din data de 18.10.2021. In baza art. 397 C.p.p. in referire la art. 249 alin.7 C.p.p. dispune luarea masurii sechestrului asigurator asupra imobilului(casa in suprafata de 105 mp si teren in suprafata de 333mp situat in comuna Corbu, jud. Constanta, str. Ogorului, nr.14), dobandit de inculpatul Mustafa Denis, de pe urma defunctului MUSTAFA ERMIDAN, ce figureza in registrul de carte funciara nr. 103559, pana la concurenta sumelor acordate cu titlu de despagubiri civile prin prezenta hotarare. Executorie.

Imagini in exclusivitate din casa ororilor din Corbu

Criminalul din Corbu a ucis pentru droguri. Credea că familia pe care a vrut s-o jefuiască are bani şi s-a înfuriat când a găsit doar 250 de lei. Ucigaşul stă la trei case distanţă, iar la câteva ore după crimă a trecut pe lângă locuinţa victimelor, în timp ce poliţia făcea anchetă. Observator vă arată în exclusivitate imagini din casa ororilor.Imagini şi detalii cu puternic impact emoţional.

Denis Mustafa locuieşte la câteva case de familia pe care a torturat-o. Localnicii din Corbu au vrut să-l linşeze la reconstituire. În locuinţa lui, procurorii au găsit maceta, hainele pe care le-a purtat în noaptea crimei, dar şi cheile de la casa familiei peste care a intrat. Frica de a nu fi prins l-a transformat într-un criminal feroce. 17 lovituri de cuţit au numărat medicii legişti pe trupul bărbatului pe care l-a ucis. 

Viorel Gabriel Teliceanu, procuror Parchetul Constanţa: Scopul a fost de jaf. Nemulţumit că a găsit doar 250 de lei, autorul s-a răzbunat pe una dintre fiicele familiei, de 21 de ani, şi a violat-o. 

Andreea Filip, reporter Observator: Gardul nou şi acoperişul proaspăt schimbat sunt motivele pentru care suspectul credea că familia pe care a atacat-o avea bani. Tânărul le-a mărturirsit anchetatorilor că în urma jafului şi-ar fi dorit să obţină 2.000 de lei. 

O echipă Observator a intrat în locuinţa în care a avut loc crima

Criminalul purta mască, cagulă şi mănuşi de cauciuc. 

Viorel Gabriel Teliceanu, procuror Parchetul Constanţa: Faptele s-au petrecut cu lumina stinsă, la lumina lunii, prin umbre cumva se vedeau persoanele respective. 

Cu un cinism incredibil, tânărul de 29 de ani a trecut dimineaţă prin faţa casei victimelor în drum spre serviciu. Vecinii au observat că purta ochelari de soare. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Criminalul lucra la o cherhana din Năvodari. Locuia singur după ce anul trecut, tatăl lui a murit. Vecinii spun că obişnuia să le ceară bani. Ce-a făcut însă e greu de explicat. 

Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist: Sunt nişte criminali într-o criză, un puseu din ăsta diabolic şi acţionează ca nişte animale. Sunt nişte animale bolnave care fac nişte chestii abominabile şi nici ei nu se trezesc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Cea mai dură pedeapsă pentru Denis Mustafa, criminalul din Corbu care și-a ucis vecinul cu o macetă și i-a violat fiica